FK Velež Mostar

Februarski turnir će u subotu imati jubilarno 30. izdanje, drugo nakon obnavljanja. I ove godine će se takmičiti juniorske selekcije, a osim našeg Kluba učešće će uzeti Budućnost iz Podgorice, Šibenik, i Igman iz Konjica. Svečano otvaranje planirano je na pomoćnom terenu stadiona “Rođeni“ u subotu od deset sati. O organizaciji, tradiciji i očekivanjima na konferenciji za medije govorili su direktorica FK Velež Samra Eminović, direktor Omladinske škole “Muhamed Mujić“ – Anel Karabeg, te trener juniorske selekcije Adis Obad.

– Veliki i značajan datum za naš grad. Drago nam da dajemo doprinos u tom slavlju. Februarski turnir ima tradiciju. Učestvovali su nekad elitni klubovi iz regiona i države i nadamo se da će turnir biti uspješan, te da ćemo ostvarivati dalje saradnje, izjavila je Eminović.

Karabeg se pohvalio prošlogodišnjom organizacijom, kada je turnira nakon 31 godinu obnovljen.

– Bilo je tad sve uredu. Za nas je osim organizacijskog dijela, turnir bio uspješan i rezultatski, jer smo ga osvojili. Zahvaljujem i ovim putem klubovima koji su potvrdno odgovorili na naše pozive za učešće, rekao je.

Adis Obad nije imao sreću kao igrač Veleža biti učesnik turnira, ali se raduje što će u subotu prvi put biti učesnik u ulozi trenera.

– Čast mi je i privilegija. Ovo je jak turnir sa velikom tradicijom. Nadam se da ćemo osvjiti prvo mjesto i odbraniti naslov od prošle godine. Pripremamo se i mogu garantovati da će igrači dati sve od sebe kako bi ispunili naša očekivanja, naveo je Obad.

Prvi meč u 11 sati u subotu igraju Velež i Šibenik, dok će po završetku Budućnost i Igman. Finalni susret planiran je istog dana od 17:45 sati, nakon čega će uslijediti ceremonija proglašenja najboljih.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
7 Februara, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *