FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren produžetak saradnje sa našim napadačem Nerminom Haskićem.

Nermin Haskić rođen je 27. juna 1989. godine u Banovićima, gdje je u istoimenom fudbalskom klubu i napravio svoje prve fudbalske korake.
Nakon potpisa i igara za FK Sarajevo njegov fudbalski put vodio ga je put Poljske, Slovačke, Srbije pa sve do dalekog Japana. Posebno se ističe sezona provedena u ekipi Radničkog iz Niša u kojoj je uspio postići 28 golova te upisati čak 13 asistencija, zasluženo ponijevši laskavu titulu najboljeg strijelca prvenstva Srbije u toj takmičarskoj sezoni.
Crveni dres mostarskih Rođenih oblači po povratku iz japanske Omiya Ardije krajem decembra 2021. godine.

Ovaj ubojiti igrač navalnog reda dres Rođenih nosio je u 31 navratu, postigavši pritom 9 golova uz upisanu jednu asistenciju, a danas je i zvanično potpisao produženje vjernosti crvenom dresu koji će ga za naš Klub vezati do 31. maja 2024. godine.

Sigurni smo da produžetak saradnje sa našim iskusnim napadačem dolazi u pravom trenutku, upravo na samom početku zimskog pripremnog perioda, što će biti od izrazitog značaja Šefu našeg stručnog štaba Nedimu Jusufbegoviću pri lakšem sklapanju igračke križaljke pred nastavak takmičenja kako u okviru m:tel Premijer lige ali i nastavku borbe u pokušaju odbrane osvojenog trofeja Kupa Bosne i Hercegovine.

Samo jako Nermine!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
13 Januara, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *