FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa Alenom Krajncem i Farisom Kadrićem.

Uvažavajući njihove interese, ali i interese Fudbalskog kluba Velež, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, u profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, donesena je zajednička odluka u vidu realizacije sporazumnog prekida saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerima.

Alen Krajnc rođen je 01. jula 1995. godine u Sloveniji.
Ponikao je u NK Drava Ptuj, da bi potom omladinsku karijeru nastavio u NK Aluminij i NK Kooper, u kojem je dobio priliku zaigrati i u prvom timu. Sa svoje dvadesetdvije godine vratio se u NK Aluminij gdje je proveo četiri godine, ubilježivši skoro stotinu nastupa u Prvoj nogometnoj ligi Slovenije. U redove Fudbalskog kluba Velež dolašao je iz ND Gorica.

Debi u crvenom dresu upisao je u prvom ovosezonskom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, protiv ekipe FK Zvijezda 09, u utakmici u kojoj se upisao i u listu strijelaca. Na žalost, već u utakmici protiv sarajevskog Željezničara, zadobio je neugodnu povredu, koja ga je odvojila od zelenog terena i primorala na operetivni zahvat nakon kojeg se nije uspio u potpunosti oporaviti i tako biti u prilici da u punom kapacitetu konkuriše za početak zimskog pripremnog perioda, te je na zahtjev igrača, a uz njegovo puno poštovanje iskazano prema Klubu, Fudbalski klub Velež donio odluku o prekidu dosadašnje saradnje.

Za Fudbalski klub Velež, Alen Krajnc upisao je ukupno pet nastupa, postigavši jedan pogodak.

Faris Kadrić rođen je 13. marta 2005. godine u Sarajevu.
U redove mostarskih Crvenih stigao je početkom januara 2023. godine iz sarajevskog FK Baton.

Za vrijeme svog boravka u Mostaru, ovaj mladi igrač veznog reda, upisao je ukupno 12 nastupa za prvi tim Rođenih, od kojih 10 u tekućoj sezoni, a u utakmici Kupa Bosne i Hercegovine protiv Bosne i Visokog, uspio se upisati u listu strijelaca, postigavši 2 gola.

Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje svojim dosadašnjim fudbalerima na profesionalnom pristupu i doprinosu ostvarenim rezultatima, te im upućuje najljepše želje i puno sportske sreće u nastavku njihovih fudbalskih karijera.

Hvala vam momci i sretno!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
9 Januara, 2024
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *