FK Velež Mostar

Bivša sigurna “jedinica” mostarskih Rođenih, a danas nezamjenjivi dio stručnog štaba prvog tima kao trener specijalista za rad sa golmanima, Adnan Dizdarević u proteklom periodu boravio je na edukaciji pri Centru za edukaciju trenera Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon odslušanih stručnih predavanja, kao i uspješno odrađenog perioda praktičnog rada i dodatne edukacije u kojem je imao priliku boraviti u kampovima renomiranih evropskih klubova, njemačkom VfB Stuttgartu, a nešto kasnije u dva navrata članu engleske Premier League londonskom Fulhamu, naš Dasa je sa uspjehom prošao završne ispite te tako stekao trenersku UEFA A, te UEFA B GK (golmansku) licencu.

“Izuzetno sam ponosan, te mi predstavlja posebnu čast, što sam u okviru svoje edukacije imao priliku da stičem dodatna stručna znanja i iskustva u takvim klubovima kao što su VfB Stuttgart i engleski Fulham FC.
 
Posao trenera je izuzetno zahtjevan i uistinu iziskuje kontinuirano usavršavanje i praćenje savremenih trendova fudbala koji se, svakodnevno smo svjedoci, usavršava i unapređuje iz dana u dan, a posebno kroz upotrebu danas sveprisutnih modernih tehnologija.

Naravno da ovim putem želim izraziti i zahvalnost našem šefu struke, Deanu Klafuriću, te svakako Upravnom odboru Fudbalskog kluba Velež i kompletnom našem Klubu, koji su iskazali apsolutno razumijevanje prema svim obavezama koje iziskuje period profesionalne edukacije fudbalskog trenera.” – rekao je u kratkoj izjavi za našu službenu web stranicu Adnan Dizadrević.

I pored svega navedenog, naš Adnan Dizdarević nastavlja sa svojom daljom edukacijom, te je trenutno u procesu za sticanje narednog stepena tj. UEFA A GK licence, prve generacije Centra za edukaciju trenera pri N/F S BiH.

Dokaz je ovog jasnog opredjeljenja Fudbalskog kluba Velež da kontinuirano i u skladu sa svojim mogućnostima vrednuje i podržava predan rad i kontinuiranu edukaciju stručnih kadrova iz vlastitog pogona jer samo edukovan stručni kadar može predstavljati preduslov za temeljno jačanje našeg Kluba, te dugoročno stvaranje njegove sigurne i svijetle budućnosti.

Čestitamo Dasa!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
10 Januara, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *