FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren produžetak saradnje sa našim igračem Dževadom Sijamijom.

Dževad Sijamija rođen je 18. februara 2002. godine u Bugojnu. Ponikao je u školi fudbala Globus, zatim je bio član škole Sportprevent, a igrao je i za omladinske selekcije FK Iskra. U juniorsku selekciju FK Velež je došao u februaru 2019. godine, da bi za prvi tim debitovao 5. decembra 2020. godine u utakmici protiv FK Olimpik iz Sarajeva, a koja je završena rezultatom 2:0 u korist Veleža. Bio je i na posudbi u NK Travnik, za koji je u sezoni 2021/22 upisao 6 pogodaka i tri asistencije.

Ovaj perspektivni dvadesetogodišnji igrač dres Rođenih je nosio u ukupno 7 navrata, a važno je istaknuti i da je bio pozvan u U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine za prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Bahreina. Nažalost, tadašnji problemi vezani za Covid-19 su spriječili njegov debi za U-19 reprezentaciju jer je prijateljska utakmica otkazana.

Danas je zvanično potpisao produženje vjernosti crvenom dresu koji će ga za naš Klub vezati do 31. maja 2025. godine.

Samo jako Dževade!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
7 Februara, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *