FK Velež Mostar

Historija je neprocjenjivo blago, a naš Klub ušao je u ovoj sezoni u odabrano društvo onih koji iza sebe imaju stoljeće kontinuiranog djelovanja. Teško je pronaći prave riječi kojima bi se opisala ta čista, iskonska emocija kojom su – još od njegovih prvih osnivača, te daleke 1922. godine, potom preko naših djedova i očeva, pa do našeg naraštaja – bile protkane sve decenije prkosa, ljubavi i ponosa.

Od Lea Hrvića i Ive Ćorića, preko Hamića i Sule, famoznog BMV-a, JU-KA-TU navale, do Kodrine i Obadove raje, majstorije i fudbalski podvizi Rođenih ostavili su duboke tragove u našoj klupskoj historiji, ali su i zalog onima koji dolaze da čuvaju i njeguju svijetlu tradiciju i prošlost našeg Kluba.

Upravo jednu takvu fioku, protkanu svim onim mostarskim, veležovskim uspomenama, koja je godinama čuvana duboko u srcima svih istinskih zaljubljenika u boju Veležovog dresa, odlučili smo – upravo u mjesecu toliko posebnom za naš prelijepi Grad – konačno ponovo otvoriti. Otvoriti i podijeliti je sa svim našim navijačima širom Mostara, naše domovine Bosne i Hercegovine, ali i našim tradicionalnim rivalima i, iznad svega, dokazanim sportskim prijateljima.

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba, te poziva i sve medijske kuće, da sutra /Srijeda, 08. februara 2023. godine/ u Press sobi stadiona “Rođeni”, sa početkom u 11 sati, prisustvuju konferenciji za medije, na kojoj će se prisutnima obratiti predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež gospodin Senad Kevelj, Šef Omladinske škole našeg Kluba Anel Karabeg i trener u juniorskoj selekciji Amel Jazvin.

Koristimo ovu priliku da zamolimo sve zainteresovane predstavnike medija da poštuju predviđenu satnicu početka ovog klupskog medijskog obraćanja.

Tradiciju se ne može kupiti!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
7 Februara, 2023
Tags:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *