FK Velež Mostar

Preksinoć je u sali Centra za kulturu Mostar održana, dugo očekivana, vanredna izborna Skupština Fudbalskog kluba Velež Mostar na kojoj je naš Klub, voljom većine skupštinskih delegata, dobio novo rukovodstvo koje će, u narednom periodu, preuzeti na sebe upravljanje Klubom i raditi na njegovom daljem razvoju i unapređenju.

Nakon što je, na početku zasjedanja, intonirana himne Bosne i Hercegovine, ustanovljeno je da postoji kvorum propisan za rad Skupštine, pa se pristupilo razmatranju i usvajanju predloženog dnevnog reda. Skupštini je prisustvovalo 34 od ukupno 49 članova, čime je ispunjen kvorum koji podrazumijeva prisustvo 25 skupštinskih delegata.

Rad skupštine svojim obraćanjem delegatima otvorio je gosp. Senad Husnić, koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež. Gospodin Husnić se u svom izlaganju primarno bazirao na finansijsko stanje Kluba u tekućoj godini. Prezentovao je sve ono što je prethodna uprava u svom mandatu ostvarila te detaljno obrazložio trenutnu finansijsku sliku Kluba. Na kraju je gosp. Husnić naglasio kako mu je drago što može reći da, na kraju svog mandata, novom Upravom odboru Klub predaje na zdravim finansijskim osnovama.

Nakon izlaganja gospodina Husnića, pristupilo se tački dnevnog reda koja podrazumijeva izbor novog Upravnog odbora, kao i razrješenje njegovog postojećeg saziva. Delegatima Skupštine ranije je dostavljen materijal koji je sadržavao i listu predloženih kandidata novog Upravnog odbora.

S obzirom da se radilo o samo jednoj kandidatskoj listi, u njeno ime prisutnim delegatima se obratio gosp. Senad Kevelj, koji je prezentovao smjernice, ciljeve i vizije razvoja Fudbalskog kluba Velež za naredni period, te se nakon njegovog izlaganja pristupilo glasanju.

Po izvršenom glasanju i prebrojanim glasovima predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Velež gosp. Almir Taso ustanovio je da je, voljom većine skupštinskih delegata – sa 28 glasova Za, 2 glasa Protiv i 4 Suzdržana – Fudbalski klub Velež dobio novi Upravni odbor u predloženom sastavu. Za predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež izabran je gospodin Senad Kevelj.

Pored gosp. Kevelja, novi saziv Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež u narednom periodu činiti će i Admir Rahimić, Elvedin Voloder, Nedim Badžak, Adnan Frenjo, Anel Demić, Nedim Marić, Nermin Haznadarević te gđa Amira Trbonja.

Gosp. Senad Kevelj uspješni je mostarski privrednik, koji je u proteklom periodu sa mnogo uspjeha bio na čelu Sportskog saveza Grada Mostara, a od preksinoć će obnašati uistinu odgovornu funkciju predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež Mostar.

„Mogu da naglasim da će primarni cilj ove uprave biti nastavak daljeg razvoja evropskog Veleža. Klub je u proteklih šest godina jako puno napravio. Svjedoci smo infrastrukturne ekspanzije na našem stadionu „Rođeni“, gdje je urađen zaista veliki posao i možemo reći da mostarska Arena poprima oblike pravog sportskog i fudbalskog stadiona. Još bih, svakako, izdvojio i sportski segment, u kojem su u protekle dvije godine napravljeni rezultati uistinu vrijedni pažnje – izboren nastup u evropskim takmičenjima kroz osvajanje trećeg mjesta u prvenstvu, te svakako ovogodišnje osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine.

Naravno da ćemo nastaviti u tom pravcu. Nastaviti ćemo i dodatnu izgradnju našeg stadiona, kako bi se stekli svi uslovi za odigravanje evropskih utakmica na stadionu „Rođeni“, ali ćemo raditi i na ekipi te pokušati da i ove godine izborimo nastup u evropskim takmičenjima, iako nam trenutni rezultati i pozicija na tabeli to ne mogu garantovati.“ – izjavio je po završetku Skupštine gospodin Kevelj

Na kraju svakako treba napomenuti i to da je dosadašnji predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Velež gosp. Almir Taso podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju, naglasivši tom prilikom kako će, u narednih 30 dana, biti sazvano novo zasjedanje ovog najvećeg klupskog organa na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo Skupštine Kluba, ali i popunjen nedostajući broj delegata u samoj Skupštini, obzirom da je jedan član Skupštine postao članom novoizabranog Upravnog odbora Kluba.

„Prije svega, meni je drago da je Fudbalski klub Velež dobio novo rukovodstvo i ja im želim puno sreće i uspjeha u njihovom budućem radu.“ – rekao je između ostalog u izjavi za VeležTV gospodin Taso

Fudbalski klub Velež Mostar upućuje najiskrenije poruke zahvalnosti gospodinu Almiru Tasi na nesebičnom i predanom doprinosu radu i napretku Kluba u proteklom periodu i želi mu puno dobrog zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom životu i daljoj poslovnoj karijeri.

A Predsjedniku i svim članovima novoimenovanog Upravnog odbora FK Velež svakako želimo puno sreće, uspjeha i dobre energije u njihovom budućem radu za dobrobit, napredak i nastavak puta na daljem razvoju našeg Kluba.

Mostar u srcu – Velež do groba!

Izvještaj sa održane Skupštine Fudbalskog kluba Velež možete pogledati i na službenom YouTube kanalu Kluba – VeležTV KLIKNI OVDJE.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
24 Novembra, 2022
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *