FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar izražava najtopliju i iskrenu zahvalnost našim sportskim prijateljima, kolektivu NK GOŠK Gabela, na srdačnom domaćinstvu kojeg su iskazali našem klubu tokom prvog dijela takmičarske sezone 2022/2023.

Kao što je bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti već od ranije poznato, Fudbalski klub Velež u ljetno/jesenjem dijelu šampionata, zbog radova na rekonstrukciji travnjaka glavnog terena stadiona Rođeni, nije mogao nastupati na svom stadionu, pa su sve domaće utakmice odigrane na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, domu Nogometnog kluba GOŠK.

Uprava i osoblje GOŠK-a činili su zaista sve da se svi naši Rođeni – i oni na terenu, i oni pored njega, a svakako i oni na tribinama – osjećaju uistinu domaćinski. U prilog tome govori i činjenica da su naši Rođeni, na stadionu “Perica Pero Pavlović“, tokom prvog dijela šampionata ostvarili učinak od 4 pobjede, 5 utakmica završilo je podjelom bodova dok nije upisan niti jedan domaći poraz.
Doprinos NK GOŠK u organizaciji utakmica koje je Velež odigravao na stadionu u Gabeli dokaz je istinskog sportskog prijateljstva i zalog buduće saradnje između naša dva kluba.

I naravno, najiskrenije se nadamo da ćemo već u narednoj sezoni imati priliku gledati premijerligaški duel Rođenih i Lavova na našem stadionu i tako barem djelimično pokušati uzvratiti gostoprimstvo koje su nam ukazali NK GOŠK, na čelu sa predsjednikom gosp. Lujom Ilićem i njegovim saradnicima te njihovi Gabeljani.

Hvala, dragi sportski prijatelji!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
22 Novembra, 2022
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *