FK Velež Mostar

Pioniri U15

U okviru 17. kola Premijer omladinske lige BiH U-15, pionirska selekcija FK Velež, u gradskom derbiju, ugostila je vršnjake iz HŠK Zrinjski na pomoćnom terenu stadiona Rođeni i tom prilikom ostvarila sigurnu pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci za Rođene u ovoj utakmici bili su
Arman Rebac i Muhamed Atajić.
Nakon ove upisane pobjede, pioniri Rođenih se nalaze na petom mjestu premijerligaške tabele, iza ekipe Tuzla City-ja, a u narednom kolu gostuju ekipi NK Široki Brijeg.

FK Velež Mostar – HŠK Zrinjski Mostar 2:0

FK Velež: Mataradžić, Jelovac, Ćumurija, Ćurić, Behram, Miljanović, Tiro, Atajić, Adžagić, Rebac, Voloder
Još su igrali: Hodžić, Maksumić, Nožić, Husić, Pajević
Trener: Alen Pajić
Pomoćnik trenera: Nedžad Serdarević

Pionirska selekcija Veleža koja nastupa u okviru Prve lige HNK/Ž ostvarila je uvjerljivu pobjedu protiv HNK Neum rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac za Rođene bio je Emre Bečić, a po jedan gol su dali Emin Gaštan i Eman Tojaga.
Rođeni, nakon ove utakmice, zauzimaju osmo mjesto na tabeli, iza ekipe HNK Čapljina. U narednom kolu Rođeni su domaćini ekipi FK Blagaj.

FK Velež Mostar – HNK Neum 4:0

FK Velež: Alikadić, Selimotić, Puce, Tojaga, Bečić, Demirović, Pintul, Gaštan, Lojo, Džiho, Karić
Još su igrali: Puce, Pajić, Danda, Šendro, Taslaman, Bijavica, Ajanić, Muraspahić
Trener: Adnan Pintul

Kadeti U17

Kadetska selekcija Rođenih u okviru 17. kola Premijer omladinske lige BiH U-17, ugostila je vršnjake svog gradskog rivala HŠK Zrinjski na pomoćnom terenu stadiona Rođeni, pri čemu je doživjela poraz rezultatom 0:2.
Kadeti Rođenih, nakon ove utakmice nalaze se na sedmom mjestu na tabeli, iza FK Borac iz Banja Luke, a u narednom kolu gostuju ekipi NK Široki Brijeg.

FK Velež Mostar – HŠK Zrinjski Mostar 0:2

FK Velež: Hiroš, Nuhanović, Mehić, Bjelavac, Karadža, Bešić, Džinović, Đuliman, Zekić, Kuko, Milak
Još su igrali: Kulaglić, Tiro
Trener: Aldin Kametović
Pomoćnik trenera: Adnan Dizdarević

Juniori U19

Juniorska selekcija FK Velež u Omladinskoj ligi BiH – Grupa Jug, porazom od odgovarajuće selekcije FK Igman rezultatom 1:2 na domaćem terenu, prekinula je navjerovatan niz od 11 uzastopnih pobjeda. Strijelac jedinog gola za Rođene u ovom susretu bio je Harun Abaza.
Uprkos ovom neočekivanom porazu, Rođeni su i dalje ostali lideri na tabeli sa samo jednim porazom. Priliku za povratak na pobjedničke staze juniori Rođenih imati će već u narednom kolu kada gostuju ekipi HŠK Posušje.

FK Velež Mostar – FK Igman Konjic 1:2

FK Velež: Gaš, Halilović, Džaferbegović, Sadiković, Abaza, Glamoč, Šemšić, Čamdžić, Puce, Rebac, Pandžić, Juklo
Još su igrali: Šemšić, Kozić, Gadara, Gušić
Trener: Samir Merzić
Pomoćnik trenera: Amel Jazvin


Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *