FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar s ponosom obavještava sve naše navijače, simpatizere i prijatelje Kluba širom naše Bosne i Hercegovine i svijeta da će dokumentarni filmRođeni“, autora našeg Darija Mehmedovića, a u produkciji Federalne Televizije, učestvovati na petom izdanju fudbalskog filmskog festivala OFFSide u Milanu.

Međunarodni festival dokumentarnog filma OFFSide održat će se u Fabbrica del Vapore u Milanu od 13. do 18. decembra 2022. godine. Biće to šestodnevno druženje ljubitelja filma i fudbala, u posljednjoj sedmici Svjetskog prvenstva u Kataru. Tako će se na Festivalu, uz gledanje filmova i razgovora o njima, gledati i utakmice završnice ove najveće svjetske fudbalske smotre.

„Izuzetno sam ponosan što će publika van i granica naše Bosne i Hercegovine biti u prilici pogledati film „Rođeni“. Nama Mostarcima je film o Veležu nešto posebno, ali me s druge strane zanima i kako će reagovati oni koji nisu toliko emotivno vezani za Mostar i naš Velež. Drago mi je da će se i oni upoznati sa bogatom istorijom našeg Kluba. Festival u Milanu je prvi međunarodni Festival na kojem će film „Rođeni“ učestvovati, a već sada imamo i najave učešća filma i na drugim Festivalima tokom 2023. godine tako da se uistinu radujem što će film nastaviti svoj festivalski život.“ – poručio je za službenu stranicu Kluba naš Dario.

Dokumentarni film „Rođeni“ nastao je u povodu obilježavanja 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Velež, a njegova premijera održana je 23. juna ove godine u Centru za kulturu Mostar. U filmu učestvuju najveće legende našeg Kluba koje su pronijele slavu Veleža, kao i njihovi rivali na terenu poput Dragana Džajića i Ivice Šurjaka.

Svakako da će ovo biti i još jedna izvanredna prilika za promociju našeg Kluba van granica naše domovine. Vrijedi istaći i da je fotografija za službeni plakat dokmentarnog filma „Rođeni“ djelo našeg Dine Đonke.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
5 Novembra, 2022
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *