FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar s ponosom obavještava članove, navijače i prijatelje da je naš Klub obnovio još jedan ugovor o saradnji, ovog puta sa kompanijom Jaffa-Komerc doo Mostar, koja će tako i u narednom periodu biti sponzor Veleža.

U Press Room-u stadiona Rođeni, u prisustvu direktorice FK Velež gđe. Samre Eminović i direktora Jaffa-Komerca gosp. Nedima Badžaka, potpisan je ugovor o saradnji, koja će u narednom periodu dati doprinos rastu i razvoju našeg Kluba.

Kompanija Jaffa-Komerc osnovana je 1989. godine. Počeli su kao mali proizvođači i trgovci, a danas se mogu pohvaliti sa preko 75 hektara obrađene zemlje. Jaffa plantaže poznate su po kvaliteti i proizvodima koji su stoprocentno provjereni domaći proizvodi.
Napreduju i educiraju se kroz svjetske sajmove koje rado posjećuju, usvajajući nove tehnologije. Tradicija plantaža seže do 1882. godine i braće Jelačić. Oni su na mjestu današnjih Jaffa plantaža uzgajali vinovu lozu i proizvodili najbolje vino, Žilavku i Blatinu. Bili su svjetski poznati, s nagradama iz Pariza, Beča, Berlina, Rima, Londona i drugih gradova.

Direktorica FK Velež gđa. Samra Eminović i direktor Jaffa-Komerc doo Mostar gosp. Nedim Badžak prilikom potpisivanja ugovora

Danas na plantažama Jaffa-Komerca možete pronaći bogat sadržaj za sve uzraste. Napravljene su šetnice kroz plantaže, pogodne i za vožnju biciklom ili vozićem, mjesta za piknik i mnogo drugih sadržaja za uživanje. Za posjetitelje su pripremljene i edukativne ture, kako bi detaljnije proučili nastanak proizvoda. Misija je dosljedno nastaviti tradiciju proizvodnje najukusnijeg voća i pružanja najboljih usluga potrošačima.  

Na polju širenja znanja i obrazovanja sarađuju sa velikim brojem obrazovnih institucija, a projektima i aktivnostima educiraju, posebno mlade kako bi ih upoznali sa mogućnostima koje danas nudi savremena poljoprivredna djelatnost.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje našem partneru na podršci i ukazanom povjerenju.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
31 Januara, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *