FK Velež Mostar

Delegacija Fudbalskog kluba Velež predvođena predsjednikom Upravnog odbora gospodinom Senadom Keveljom i predsjednikom Gradskog vijeća Mostara gospodinom Salemom Marićem sastala se danas sa čelnicima Antalyaspora. Ovaj klub sa velikom tradicijom takmiči se u Super ligi Turske u kojoj u ovom trenutku zauzima šesto mjesto.

Sastanku su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora Antalyaspora predvođeni predsjednikom Azizom Cetinom.
Razgovarano je u budućoj saradnji klubova, koja bi uskoro trebala biti ozvaničena potpisom ugovora o saradnji. Učesnici su predstavili rad i rezultate Veleža i Antalyaspora, nakon čega su posjetili prostorije u velikom kompleksu Antalyaspora “Atilla Vehbi” u kojem je sastanak i upriličen.

Saradnja Veleža i Antalyaspora će, složili su se učesnici, učvrstiti i bratski odnos Mostara i Antalyje. Posebno su naši domaćini pohvalili naše navijače koji su nakon razornog zemljotresa u Turskoj u teren s tribina ubacili veliki broj igračaka za djecu Turske.
Antalyaspor u ovom trenutku je organizacijski među najboljim turskim klubovima. Vrijednost njihovog tima u ovom trenutku procijenjena je na 30 miliona eura. Dio tima su i bh. internacionalci Deni Milošević i Dario Šarić.

Podsjećamo, delegacije Veleža i Grada Mostara jučer su se sastale sa predstavnicima Grada Antalyje.

Fudbalski klub Velež Mostar i ovom prilikom se zahvaljuje na ugodnom gostoprimstvu i poklonima čelnicima Antalyaspora, sa jasnom porukom da sastanci dva fudbalska velikana neće biti posebna vijest, nego samo dio jedne uspješne sportske i prijateljske saradnje.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
31 Januara, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *