FK Velež Mostar

Danas je u press sobi stadiona “Rođeni”, sa početkom u 10.30 sati, održana konferencija za medije na kojoj je Fudbalski klub Velež, u prisustvu Predsjednika Upravnog odbora FK Velež gospodina Senada Kevelja, predstavio novoimenovanog direktora Kluba gospodina Sanjina Alagić, kao i novog šefa stručnog štaba Rođenih gospodina Nedima Jusufbegovića.

Predsjednik Upravnog odbora Kluba Senad Kevelj u svom uvodnom obraćanju poželio je srdačnu dobrodošlicu kako prisutnim predstavnicima medija tako i novoimenovanim, kako je istakao, prvim ljudima Fudbalskog kluba Velež. Izrazio je posebno zadovoljstvo time što je Fudbalski klub Velež imenovanjem gospodina Alagića konačno riješio pitanje pozicije direktora, obzirom da je Klub po tom pitanju u proteklih par mjeseci funkcionisao u okolnostima koje nisu bile na onom nivou na kojem Fudbalski klub Velež i zaslužuje.

„Ovim potezom Uprave Fudbalskog kluba Velež i angažmanom gospodina Alagića na poziciju direktora nadamo se, baš kao u vrijeme dok je bio Šef Akademije FK Sarajevo a ona bila jedna od najorganizovanijih u Bosni i Hercegovini, da će naš Klub postati primjer urednog, organizovanog i sistematski riješenog kluba u svim segmentima njegovog sportskog djelovanja.“ – istakao je gospodin Kevelj

U nastavku je gospodin Kevelj, govoreći na temu angažmana novog Šefa struke, također izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom upravo sa Nedimom Jusufbegovićem kao novim šefom stručnog štaba Rođenih kazavši kako je on dobro poznato kako igračko, tako i trenersko ime, pogotovo za sve naše Veležovce, te napomenuo da je gospodin Jusufbegović proveo dio svoje igračke, ali i trenerske, karijere braneći upravo boje našeg Kluba. Podcrtao je također i to da će struka Rođenih imati svu potrebnu podršku i da će Upravni odbor Kluba u punom kapacitetu biti na raspolaganju pri ostvarivanju zajedničkih ciljeva za dobrobit našeg Kluba.

Pored ostalog Predsjednik UO FK Velež posebno je naglasio strateški zaokret Kluba stavljajući fokus na dodatni razvoj i napredak te unaprjeđenje rezultata u okviru Omladinske škole FK Velež Mostar – Muhamed Mujić, rekavši da se samo na taj način dugoročno može ostvariti i uspjeh našeg prvog tima.

Sanjin Alagić: „Nadam se da će naši navijači ubrzo prepoznati rezultate našeg rada“

U svom uvodnom obraćanju, novi direktor Rođenih gospodin Alagić izrazio je zahvalnost rukovodstvu Fudbalskog kluba Velež na čelu sa gospodinom Keveljom na ukazanom povjerenju da u narednom periodu obavlja ovu uistinu važnu i iznad svega odgovornu funkciju, a što pozicija direktora Fudbalskog kluba Velež zasigurno jeste.

„Ponuda za saradnju je stigla iznenada, ali kada se desila objeručke sam je prihvatio. Fudbalski klub Velež je velikan bosanskohercegovačkog nogometa i biće mi uistinu čast da svojim angažmanom dam doprinos radu jednog takvog velikana. Velika je čast i zadovoljstvo biti direktor Fudbalskog kluba Velež.“

U nastavku svog obraćanja novi direktor Fudbalskog kluba Velež, gosp. Alagić, fokus je usmjerio na strateške smjernice koje on i Klub namjeravaju poduzeti u narednom periodu, rekavši kako se pred klubom nalazi izazovan prelazni period u kojem objektivno neće biti prostora za velike promjene, te da će u tom smislu od ključnog značaja biti da sve planirane promjene budu jasno usmjerene i precizno osmišljene.

Obzirom na bogato iskustvo, kako na bosanskohercegovačkoj tako i na međunarodnoj fudbalskoj sceni, a pogotovo u radu sa mladim kategorijama, direktor Alagić podcrtao je kako je rad sa omladinskim kategorijama rad na dugoročnim ciljevima te da će, između ostalog, svoje kapacitete podrediti i prenošenju znanja i stečenog iskustva na Omladinsku školu Fudbalskog kluba Velež – Muhamed Mujić. Na kraju je izrazio nadu da će navijači i svi oni koji Velež nose u srcu ubrzo biti u mogućnosti da prepoznaju rezultate tog rada.

Sanjin Alagić

Sanjin Alagić rođen je 26. septembra 1977. godine u Sarajevu.
U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri uspješno je radio prvobitno kao trener, a kasnije i kao šef Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Osim domaće fudbalske scene, svoje trenersko umijeće iskazao je i u inostranstvu kao trener mlađih uzrasta višestrukog bahreinskog prvaka i osvajača Kupa ekipe Al-Ahli Cluba, sa kojima je osvojio tamošnji nacionalni kup, te kao trener kuvajtskih klubova Al-Salmiya SC i Qadsia SC, s kojim je osvojio šampionsku titulu u uzrastu ispod 21 godine.

Pored navedenih klubova, najrecentnije, obavljao je i funkciju glavnog trenera slovačkog STK Samorin, te, do ljeta 2021. godine, kenijske ekipe Nariobi City Stars, sa kojom je, osvojivši šampionsku titulu, ostvario promociju u Premijer ligu te zemlje.

Svakako da posebno vrijedi istaći i period od 2016. do 2019. godine, kada je obnašao funkciju asistenta selektorima Vinku Marinoviću i Darku Nestoroviću na poziciji U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nedim Jusufbegović: „Neophodan je naporan rad, apsolutna posvećenost, želja i entuzijazam svih nas.“

U svom uvodnom obraćanju, novi šef struke Rođenih Nedim Jusufbegović također je izrazio zahvalnost rukovodstvu Fudbalskog kluba Velež na ukazanom povjerenju da u narednom periodu obnaša funkciju šefa stručnog štaba Rođenih, prisjetivši se nekih lijepih uspomena koje nosi iz našeg kluba, kako iz igrački tako i iz svojih trenerskih dana.

„Ja čvrsto vjerujem da će Fudbalski klub Velež od mene dobiti ono što očekuje. Prije svega kvalitetnim radom mene kao trenera i radom našeg stručnog štaba, pravilnim odnosom i maksimalnim angažmanom svih nas u Klubu, kreirati ćemo jedan kvalitetan ambijent u kojem će igrači pružiti svoj maksimum. Samo na taj način možemo ostvariti rezultate koji će biti na ponos svih nas.“

Novi šef struke Rođenih u nastavku je istakao kako gaji visoke ambicije, koje će od prvog dana nastojati prenijeti na ekipu, ali i naglasio da će u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i pomenutih ambicija biti neophodan naporan rad, apsolutna posvećenost, želja i entuzijazam svih uključenih u rad našeg Kluba, kako bi Velež bio tamo gdje i zaslužuje biti, a to je u vrhu bosanskohercegovačkog klupskog fudbala.

„Ekipu sam analizirao studiozno i dobro je poznajem. Naravno da će biti neophodan jedan period razgovora i treninga kako bi se upoznali još i bolje, ali ja imam apsolutno povjerenje u ovaj igrački kadar. Smatram da je on potentan i kvalitetan da ostvari još bolji rezultat nego što je on sada. Sa svojim stručnim štabom ćemo uraditi sve kako bi ostvarili zacrtane ciljeve. Što se tiče sastava našeg stručnog štaba tu će biti postojeći domaći kadar i to smo već približno definisali. Jedino nam preostaje da riješimo pitanje kondicionog trenera, ali uz zadovoljavanje određenih kriterija vjerujem da ćemo uspješno popuniti i tu poziciju.“ – izjavio je između ostalog novi trener naših Rođenih

Potpisom ugovora između Fudbalskog kluba Velež i gospodina Jusufbegovića definisano je da će naš novi Šef stručnog štaba predvoditi struku prvog tima Rođenih u narednih 18 mjeseci.

Nedim Jusufbegović

Nedim Jusufbegović je bosanskohercegovački fudbalski stručnjak, rođen 30. septembra 1974. godine u Sarajevu.

Svoju igračku karijeru započeo je u redovima konjičkog Igmana, nakon čega postaje članom Fudbalskog kluba Sarajevo, da bi, nakon par sezona u bordo dresu, u ljeto 2000. godine obukao Veležov crveni dres. Noseći dres s petokrakom ubilježio je 25 nastupa te postigao 13 golova.

Nakon nekoliko uspješnih sezona provedenih u ljubljanskoj Olimpiji, vraća se u Bosnu i Hercegovinu, gdje potpisuje ugovor sa FK Željezničar, u kojem 2005. godine i okončava svoju fudbalsku karijeru.

Po okončanju uspješne igračke karijere, posvetio se edukaciji za fudbalskog trenera te danas posjeduje UEFA Pro licencu. Svoju trenersku karijeru započeo je na klupi sarajevskog Olimpika, nakon čega, u oktobru 2013. godine, ponovo dolazi u Mostar, ali ovoga puta na poziciju Šefa stručnog štaba mostarskih Rođenih, gdje ostaje do marta 2015. godine.
Pored Olimpika i mostarskog Veleža, svoje trenersko znanje prenosio je i u ekipama Zvijezde iz Gradačca, GOŠK-a, zeničkog Čelika te Igmana iz Konjica.

Svakako vrijedi istaći i to da je od augusta 2022. godine imenovan na funkciju selektora kadetske U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje je u 3 takmičarske utakmice ostvario 2 pobjede i 1 neriješen rezultat te je tako, bez zabilježenog poraza, ostvario plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nedimu Jusufbegoviću će ovo biti drugi mandat na klupi mostarskih Crvenih. U predhodnom mandatu u kojem predvodio Rođene u 43 takmičarske utakmice ostvario je skor od 21 pobjede, 13 neriješenih rezultata te tek 9 upisanih poraza. Iz tog perioda svakako da će ostati upamćen pobjednični niz od čak 8 uzastopnih pobjeda.

Fudbalski klub Velež Mostar koristi i ovu priliku još jednom da poželi srdačnu dobrodošlicu u našu crvenu porodicu novom direktoru Kluba Sanjinu Alagiću, kao i novom Šefu stručnog štaba Rođenih Nedimu Jusufbegoviću uz iskrene želje za puno sportske sreće i uspjeha u narednom periodu ka daljem razvoju i napretku našeg Kluba.

Dobro nam došli, Rođeni!

Izvještaj sa danas održane konferencije za medije Fudbalskog kluba Velež možete pogledati i na službenom YouTube kanalu Kluba – VeležTV KLIKNI OVDJEKopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *