FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je postignut dogovor sa Nedimom Jusufbegovićem te da će ovaj bosanskohercegovački fudbalski stručnjak u narednom periodu obavljati funkciju Šefa stručnog štaba Rođenih.

Nedim Jusufbegović rođen je 30. septembra 1974. godine u Sarajevu.
Nakon uspješne igračke karijere posvetio se edukaciji za fudbalskog trenera te danas posjeduje UEFA Pro licencu. Svoju trenersku karijeru započeo je na klupi sarajevskog Olimpika, nakon čega u oktobru 2013. godine dolazi u Mostar na poziciju Šefa stručnog štaba mostarskih Rođenih, gdje ostaje do marta 2015. godine.
Nakon perioda provedenog u Veležu svoje trenersko znanje prenosio je i u ekipama Zvijezde iz Gradačca, GOŠK-a, zeničkog Čelika te Igmana iz Konjica.
Svakako vrijedi istaći i to da je od augusta 2022. godine imenovan na funkciju kadetske U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kojom je ostvario plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potpisom ugovora između Fudbalskog kluba Velež i gospodina Jusufbegovića precizirano je će naš novi Šef stručnog štaba biti vezan za Rođene do kraja takmičarske sezone 2023/2024.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Nedimu Jusufbegoviću upućuje najiskrenije poruke dobrodošlice među Rođene te želi puno sreće i uspjeha u narednom periodu za dobrobit našeg Kluba.

Dobrodošao Feja!

Mostar u srcu, Velež do groba!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
1 Decembra, 2022
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *