FK Velež Mostar

U press salonu na stadionu “Rođeni“ odražana je konferencija za medije pred meč 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem Velež za protivnika ima tim Sarajeva. U dobrom raspoloženju, iako bez Džafića, Mahmića, Kranjca, Mlinarića, Hasanovića i Pršeša, Rođeni vjeruju u dobro izdanje i trijumf na derbiju Bosne i Hercegovine. Trener Dean Klafurić je konstatovao da će nasuprot Rođenih stajati veoma kvalitetan protivnik.

– Ofanzivno su jako dobri. Ne znamo kako će početi, ali imaju širok kadar, nije to samo jedanaest igrača, tu su i kvalitetni igrači sa klupe. Imaju dobre igrače koji dolaze iz drugog plana, rekao je Klafurić.

Nažalost, i ovog puta će nedostajati nekoliko igrača koji bi da su zdravi sutra vjerovatno imali zapažene uloge.

– Utakmica protiv Zrinjskog je uzela danak. Dosta je bolesnih, koji nisu sto posto spremni. Na sreću, roster je širok, ja vjerujem u svakog igrača, uključujući i najmlađe koje smo priključili iz omladinske škole, dodao je.

Meč Velež – Sarajevo će otvoriti 16. kolo Premijer lige. Početak je zakazan za sutra u 18 sati, uz arbitražu Dragana Petrovića iz Banja Luke. Gledaoci koji neće biti u prilici sutra biti na stadionu “Rođeni“ će moći meč pratiti uživo u programu Arene Sport.

Kompletnu konferenciju za medije možete pogledati danas na kanalu Velež TV od 15 sati.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
30 Novembra, 2023
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *