FK Velež Mostar

Omladinske selekcije Veleža su u petom kolu Premijer omladinske lige BiH U-15 (pioniri) i U-17 (kadeti) ugostile pripadajuće selekcije FK Leotar iz Trebinja na pomoćnom terenu stadiona Rođeni u Mostaru. Nadalje, prošlog vikenda je odigrano i prvo kolo Omladinske lige BiH grupe Jug, u kojoj su U-19 (juniori) i U-17 (kadeti) selekcije Veleža gostovale kod HNK Tomislav u Tomislavgradu.

Pioniri Veleža su izgubili od pionira FK Leotar rezultatom 0:1. Ovim porazom, naši Rođeni se nalaze na 4. mjestu Premijer omladinske lige BiH U-15 2022/2023 sa ukupno 10 bodova.

Sa druge strane, naši kadeti su ostvarili pobjedu nad kadetima FK Leotar rezultatom 3:2. Dvostruki strijelac za Rođene je bio Đuliman Kenan, a jedan gol je dao Karadža Arel. Ovom pobjedom su se popeli na 6. mjestu Premijer omladinske lige BiH U-17 2022/2023 sa ukupno 9 bodova.

U narednom 6. kolu, pioniri i kadeti Veleža će gostovati kod HŠK Zrinjski u Mostaru.

U 1. kolu Omladinske lige BiH grupa Jug, juniori Veleža su ostvarili pobjedu nad juniorskom ekipom HNK Tomislav rezultatom 0:4. Dvostruki strijelac za Rođene je bio Puce Dženan, a po jedan gol su dali Šemšić Ajdin i Abaza Harun.

Kadeti Veleža za Omladinsku ligu BiH grupa Jug su također ostvarili visoku pobjedu nad kadetima HNK Tomislav rezultatom 0:5. Dvostruki strijelac za Rođene je bio Hodžić Džanan, a po jedan gol su dali Kurtović Eman, Pozder Enis i Boškailo Said.

U narednom 2. kolu Omladinske lige Jug, kadeti i juniori Veleža će ugostiti selekcije NK Ljubuški na pomoćnom terenu stadiona Rođeni.

Harun Cilic
15 Avgusta, 2022
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *