FK Velež Mostar

U ponedjeljak 8. maja 2023. Stari most bio je osvijetljen u crvenu boju, a na mostu su se mogle vidjeti i poruke ljubavi te simboli Fudbalskog kluba Velež.

Projiciranje simbola i grba Veleža, te poruke ”Sve nas ista ljubav spaja” dio je najave mostarske Crvene noći koja će biti održana 11. maja u salonu Infinity (poznatiji kao Havana) s početkom u 20 sati.

Ovaj simbolični gest svojim dolaskom uveličali su članovi Uprave kluba, zatim prvi tim Veleža, te oni najmlađi naraštaji koji su budućnost Rođenih.

U dobrom raspoloženju u susret Crvenoj noći, svojim dolaskom poručili su da nas sve ista ljubav spaja.


Velež je kao i Stari most – izronio

Izabrali smo Stari most jer on je najznačajniji i najsjajniji simbol Mostara. Spaja obale, istok i zapad, ljude i istinski je simbol otpora i dugovječnosti. Izronio je za one koji ga vole, baš kao i naš Velež. Ovim večerašnjim događajem na jedan simboličan način želimo ukazati na jedinstvo u različitosti, jer ujedinjenost u različitosti je naš moto. Večeras sa Starog mosta uz sve Veležove simbole koji su projicirani na mostu šaljemo jasnu poruku: Sve nas ista ljubav spaja a to ćemo pokazati na donatorskoj Crvenoj noći 11. maja.

Prvi tim Veleža ponosno je prošetao Starim gradom s najmlađim naraštajem koji su kako i sami kažu budućnost fudbala i cijelog Kluba, a njihovo vrijeme tek slijedi.

”Velika je odgovornost na nama, ali i ljubav koju želimo prenijeti na ove dječake koji s velikim entuzijazmom prate svaku Veležovu aktivnost. To se voli i to ne možete odglumiti. Oni znaju da je Velež više od fudbala i sa Starog mosta svi šaljemo istu poruku: Sve nas ista ljubav spaja”, istaknuli su Veležovi prvotimci.


I Vi možete biti dio Crvene noći

Iz Kluba podsjećaju i da će donatorsku Crvenu noć svojim prisustvom uveličati brojne legende Veleža, fanovi, prijatelji, uspješni poslovni ljudi, osobe iz političkog, kulturnog i javnog života kako Mostara tako i BiH, te cijelog svijeta.

Očekuje se dolazak proslavljenih fudbalera Veleža: Mehe Kodre, Vahida Halilhodžića, Envera Marića, Džemala Hadžiabdića i ostalih.
Napominju i da su mislili na sve one Rođene koji su rasuti širom svijeta. Velež ih nije zaboravio i oni koji budu spriječeni doći na svečanost, također mogu biti dio Crvene noći.

Tako će Rođeni širom svijeta imati priliku da podrže klub, a više informacija svi zainteresirani mogu dobiti na našoj web stranici.

Harun Cilic
8 Maja, 2023

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *