FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar izražava začuđenost saopštenjem za javnost kojeg je večeras izdao Fudbalski klub Željezničar. Naše sportske rivale i prije svega prijatelje moramo upoznati sa činjeničnim stanjem kada je u pitanju naš stadion, a koji se još uvijek nalazi u fazi izgradnje. Upravo zbog toga, jer ćemo u skorijoj budućnosti i zvanično najaviti da počinjemo s projektom izgradnje južne tribine na našem stadionu, nažalost, nije bilo moguće izaći u susret i ustupiti 5% kapaciteta tribina na način kako su to zahtijevali iz FK Željezničar.

Da smo to učinili onako kako je to zahtijevao FK Željezničar, to bi bio svojevrsni presedan jer u našim prethodnim utakmicama kada smo bili domaćini slične uslove koje traži FK Željezničar nije bilo moguće ispuniti prema navijačima FK Borac, HŠK Zrinjski i FK Sloboda. Mi smatramo da svi trebamo imati principijelan i jedinstven aršin prema svim klubovima. Jednostavno, naše sportske prijatelje i rivale iz FK Željezničar još jednom upoznajemo s činjenicom da će južna tribina koja treba u skorije vrijeme da počne s izgradnjom biti namjenjena u predviđenom omjeru za navijače svih gostujućih klubova. Čudi nas što u FK Željezničar nemaju razumijevanja za ove činjenice.

Još ćemo jednom podsjetiti javnost i naše prijatelje iz FK Željezničar da je FK Velež uspio osigurati u vrlo kratkom roku montažnu tribinu za gostujuće navijače i za to uložiti određena sredstva. Ta gostujuća tribina urađena je po uputama ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji su zaduženi za infrastrukturna pitanja i kao takva tribina je dobila zeleno svjetlo od nadležnih službi N/FS BiH. Samim time smatramo da smo svoju obavezu ispunili. Isto tako važno je istaknuti činjenicu da je i Policijska stanica Mostar Sjever zatražila izgradnju montažne tribine jer u protivnom nije mogla garantovati i osigurati sigurnost kad bi se navijačke grupe rasporedile onako kako to traže iz FK Željezničar. Na koncu se osvrćemo i na primjedbu iz FK Željezničar o njihovom gostoprimstvu prema Veležu u našim evropskim utakmicama na stadionu Grbavica. Vaš ustupak, dragi prijatelji, a to preskačete, FK Velež je platio onako kako ste tražili. Čist račun – duga ljubav, dragi prijatelji.

Bez obzira na sve, FK Velež s tradicijom i slavom dužom od 100 godina i dalje će biti sportski prijatelj i rival sa FK Željezničar, i bit ćemo najsretniji kad završimo izgradnju južne tribine da imamo još jedan prelijepi i kompletirani stadion po standardima FIFA-e i UEFA-e na kojeg ćemo svi zajedno biti ponosni.

Uz sportske pozdrave i sutrašnju dobrodošlicu,
Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež MostarKopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
4 Aprila, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *