FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Osman Hadžikić od danas i službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora Fudbalskog kluba Velež Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetšestogodišnjeg golmana vezati za Rođene 31. maja 2024. godine

Osman Hadžikić rođen je 12. marta 1996. godine u Klosterneuburgu, Austrija. Prve fudbalske korake je napravio u omladinskom pogonu SV Schwechat, da bi omladinski staž nastavio u FK Austria iz Beča, u kojem će i započeti profesionalnu fudbalsku karijeru.

Nakon perioda provedenog u glavnom gradu Austrije karijeru nastavlja u švicarskoj u redovima tamošnjeg superligaša FC Zürich, iz kojeg odlazi na jednogodišnju posudbu u hrvatski NK Inter iz Zaprešića, da bi se u ljeto 2020. godine vratio u Austriju postavši članom FC Admira Wacker Mödling.
Svakako da je vrijedno istaknuti i činjenicu da je u svojoj internacionalnoj karijeri nastupao i za omladinske U19 i U21 selekcije reprezentacije Austrije ubilježivši ukupno 10 nastupa.

Dolazak Hadžikića u redove Rođenih zasigurno će pooštriti konkurenciju među stativama mostarskih Crvenih te će našeg trenera specijalistu Adnana Dizdarevića staviti na slatke muke u predstojećem pripremnom periodu pri izboru za prvi izbor u nastavku sezone.

Našem novom Rođenom želimo srdačnu dobrodošlicu u grad na Neretvi i naš Fudbalski klub Velež uz želje za puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Dobro nam došao Osmane!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
14 Januara, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *