FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost Klubu produžio najbolji strijelac Rođenih u ovoj sezoni, Nermin Haskić.

U prisustvu člana Upravnog odbora FK Velež Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog tridesetčetverogodišnjeg Banovićanina za Rođene vezati do ljeta 2025. godine.

Nermin Haskić rođen je 27. juna 1989. godine u Banovićima, gdje je u istoimenom fudbalskom klubu i napravio svoje prve fudbalske korake.

Nakon potpisa i igara za FK Sarajevo fudbalska karijera vodila ga je put Poljske, Slovačke, Srbije pa sve do dalekog Japana. Posebno se ističe sezona provedena u ekipi Radničkog iz Niša u kojoj je uspio postići 28 golova te upisati čak 13 asistencija, zasluženo ponijevši laskavu titulu najboljeg strijelca prvenstva Srbije u toj takmičarskoj sezoni.

Crveni dres mostarskih Rođenih oblači po povratku iz japanske Omiya Ardije krajem decembra 2021. godine.
Ovaj ubojiti igrač navalnog reda dres Rođenih nosio je u 66 navrata, postigavši pritom 31 gol uz upisanih 7 asistencija.

U tekućoj sezoni Nermin Haskić je u 16 odigranih utakmica postigao čak 10 golova te upisao jednu asistenciju, što ga, osim što je prvi strijelac tima, čini drugim najboljim strijelcem Premijer lige Bosne i Hercegovine u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Našem Nerminu želimo puno zdravlja, sportske sreće i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Čestitamo Haska!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
5 Decembra, 2023
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *