FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Vito Čaić od danas novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, gospodina Senada Kevelja, danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” potpisan ugovor kojim će ovaj talentovani fudbaler zagrebačkog Dinama do kraja sezone provesti na posudbi u redovima Crvenih.

Predsjednik Senad Kevelj i Vito Čaić prilikom današnjeg potpisa ugovora


Vito Čaić rođen je 01. aprila 2005. godine u Zagrebu. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama HNK Gorica, da bi njegov talenat veoma brzo prepoznali u zagrebačkom Dinamu, u kojem je od 2013. godine i nastavio razvijati i usavršavati svoje fudbalsko znanje.
Kao kapiten ekipe, standardni je prvotimac juniorske selekcije GNK Dinamo sa kojom je igrao i UEFA Youth League (UEFA U19 Liga prvaka). U tekućoj sezoni upisao je ukupno 17 nastupa za juniore GNK Dinama, pritom postigavši tri pogotka. Nastupi za juniore, nisu prošli nezapaženo i od strane struke prvog tima “Modrih”, tako da je pored igara za juniorski tim, upisao i dva nastupa za prvi tim Dinama u okviru Kupa Hrvatske.
Vrijedi istaći i to da je Vito Čaić član U19 reprezentacije Hrvatske za koju je do sada upisao tri nastupa.

Dogovorom predstavnika dvaju klubova, ovaj talentovani osamnaestogodišnji igrač veznog reda, do kraja takmičarske sezone provesti će na posudbi u Fudbalskom klubu Velež.

,,Ponosan sam na naš najnoviji uspjeh u realiziranoj posudbi talentiranog mladog igrača Vite Čaića iz Dinama u naše redove. Ova posudba ne samo da će ojačati naš igrački roster, već označava i čvrstu saradnju između našeg Kluba i Dinama, koji je prepoznao Fudbalski klub Velež i našu omladinsku školu. S obzirom na veliki potencijal koji Čaić posjeduje, uvjeren sam da će unaprijediti našu igru i pridonijeti postizanju svih ciljeva koji su pred nama. Moram istaknuti da ovaj transfer nije samo sportski potez, već i dokaz da smo prepoznati kao relevantan entitet u razvoju fudbalskih talenata, što je direktan rezultat našeg dosadašnjeg rada.” – rekao je za službenu web stranicu predsjednik Upravnog odbora FK Velež gosp. Senad Kevelj

Vito Čaić na današnjem službenom fotografisanju na stadionu Rođeni

Važno je napomenuti da će Vito Čaić u redovima mostarskih Rođenih moći nastupiti kao igrač “zaštićenog godišta”, tačnije, obzirom da posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo, neće se tretirati kao stranac, što će biti od izrazitog značaja i za našeg trenera Klafurića koji će u ovom polivalentnom veznom igraču sigurno dobiti kvalitet više.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Dobrodošao, Vito!


INFO: Kako je protekao Vitin prvi dan boravka u našem Klubu, kao i njegove prve impresije po potpisu ugovora, možete ekskluzivno pogledati u prilogu VeležTV, danas u 16 sati.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
6 Januara, 2024
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *