FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba, kao i cjelokupnu bh. sportsku javnost da je Samra Eminović imenovana na funkciju v.d. direktorice FK Velež.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež Mostar donio je odluku kojom je gđa. Samra Eminović, dosadašnja voditeljica pravnog sektora Kluba, imenovana na funkciju vršiteljice dužnosti direktorice Kluba do izbora novog direktora Kluba, a najduže 6 mjeseci od dana donošenja ove odluke.

Dijelom tima Fudbalskog kluba Velež postala je početkom decembra 2022. godine, gdje je bila zadužena za rješavanje obaveza iz domena pravne regulative, te je za kratak period, upravljajući pravnim sektorom, pokazala zavidne menadžerske sposobnosti, visoku ambiciju i uspostavila jasne profesionalne standarde u funkcionisanju ovog važnog segmenta djelovanja Kluba.

“U proteklom periodu, kao dio administrativnog tima Fudbalskog kluba Velež, moram to tako reći, uradili smo lavovski posao na unapređenju svih segmenata djelovanja Kluba. Bilo je tu možda i nekih loših, ali sigurno i jako dobrih odluka koje su od izrazitog značaja za razvoj i napredak našeg kluba u budućnosti. Kroz svo ovo vrijeme sam shvatila, u punom smislu te riječi, da Velež nije samo fudbalski klub, već da je istinska snaga i uistinu i bez trunke preuveličavanja, jedna velika porodica.”

“Tu su ljudi koji “punim plućima” osjećaju ovaj Klub i koji svakim danom u različitim segmentima njegovog djelovanja silno žele njegov napredak i na tome predano rade, a što vjerujem da je i cjelokupna bosanskohercegovačka sportska javnost i uspjela da prepozna, jer naš Klub često u pozitivnom svjetlu puni novinske članke kako domaćih, tako i medija u regionu.”

“Naravno da u cijeloj priči posebno želim istaknuti i naše navijače, koji su istinsko srce i duša našeg Kluba i čija nevjerovatna energija i bezrezervna podrška nas drži konstantno budnim i fokusiranim na posao kako bi ga radili na najbolji mogući način. Na kraju krajeva i sama sam, dugi niz godina, bila njihovim dijelom, a to sam i danas. Doduše, možda samo malo u drugačijoj ulozi.”

“Zahvalna sam Upravnom odboru Fudbalskog kluba Velež, na čelu sa gospodinom Senadom Keveljom, što su mi pružili ovu priliku, ali i ukazali ogromno povjerenje i čast da kao prva žena u historiji Kluba obnašam ovu odgovornu funkciju. Vjerujem da ću svojom novom ulogom biti u mogućnosti pružiti Klubu dodatnu sigurnost te omogućiti njegovo još kvalitetnije funkcionisanje u administrativnom i poslovnom segmentu. Vrijedan i predan rad nešto je što, bez obzira na funkciju, svim našim navijačima i onima koji naš Velež generacijama nose u srcu, sa sigurnošću mogu obećati.” – rekla je za našu službenu web stranicu gđa. Eminović.

Samra Eminović rođena je 03. februara u Mostaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta ,,Džemal Bijedić” u Mostaru da bi po uspješno okončanom studiju sa dosta uspjeha radila u struci gdje je sticala neophodno radno iskustvo. U svojoj profesionalnoj karijeri, radivši na poslovima iz domena prava pokazivala je konstantnu ambiciju da kroz posvećen i iznad svega profesionalan pristup radu te jasne principe ostvari zacrtane ciljeve.
Sretna je supruga i ponosna majka trogodišnjeg dječaka.

Fudbalski klub Velež Mostar gđi. Eminović želi puno sreće u novim izazovima, te mnogo uspjeha u budućem radu za razvoj i dobrobit našeg Kluba.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
30 Decembra, 2023
Tags: ,