FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da se naš Demir Peco vratio u FK Velež postavši i službeno novi-stari igrač našeg kluba.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetšestogodišnjeg krilnog igrača vezati za Rođene do 31. maja 2024. godine, uz mogućnost produženja ugovora na još jednu godinu.

Demir Peco rođen je 31. jula 1996. godine u Montheyu, Švicarska. Ponikao je u FK Velež prošavši sve omladinske selekcije, te je potom zaigrao i za prvi tim. U ljeto 2016. godine odlazi u FK Radnik, gdje je bio jedan od standardnih igrača, čime je izborio poziv u mladu reprezentaciju BiH, koju je predvodio sa klupe Vinko Marinović. U sezoni 2020/21. odlazi u NK Varaždin i nastupa u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Nakon toga, u sezoni 2021/22. ponovo se vraća među Rođene kao posuđeni igrač. Danas, u redove mostarskih Crvenih dolazi iz FK Sloga Meridian.

Našem novom-starom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Dobrodošao nazad, Demire!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
19 Juna, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *