FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Armanom Džankovićem.

Arman Džanković rođen je 24. marta 2002. godine u Stavangeru, Norveška. U FK Velež je stigao 06. augusta 2020. godine, te je u toj sezoni nastupao za selekciju juniora Omladinske škole ”Muhamed Mujić”. Prvi profesionalni ugovor za FK Velež je potpisao 22. juna. 2021. godine, a njegov debi za prvi tim našeg Kluba bio je 22. augusta 2021. godine u utakmici protiv NK Široki Brijeg.

Ovaj mladi igrač veznog reda dres Rođenih je nosio u ukupno 28 utakmica, postigavši pritom jedan gol uz jednu upisanu asistenciju. Ostat će upamćen kao dio generacije koja je ispisala historiju osvojivši prvi trofej za Velež nakon 36 godina, odnosno prvi trofej u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Armanu se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos ostvarenim rezultatima u proteklim sezonama, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere.

Hvala Armane!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
30 Januara, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *