FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je istekao ugovor sa našim dosadašnjim igračima Ardonisom Mućajem i Lejsom Pličanićem, te da isti neće biti produžen.

Ardonis Mućaj rođen je 10. oktobra 2003. godine u Prizrenu, Kosovo. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskom pogonu FK Olimpik, da bi potom karijeru nastavio u omladinskim selekcijama FK Željezničar, u kojem je dobio priliku postati i član prvog tima. Ističemo da je Mućaj u svojoj karijeri nastupao i za omladinsku U19 selekciju Bosne i Hercegovine. Za Rođene je odigrao ukupno osam utakmica, u kojima je upisao jednu asistenciju u prvoj prvenstvenoj utakmici FK Velež na novom terenu stadiona Rođeni.

Lejs Pličanić rođen je 3. februara 2002. godine u Zagrebu, Hrvatska. Po vokaciji je igrač ofanzivnog reda. Nastupao je za NK HAŠK, NK Nur, NK Hrvatski dragovoljac, NK Mladost iz Petrinje, te za NK Ravnice. Važno je istaknuti da je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine u omladinskim selecijama: U19, U18 i U17.

Hvala vam momci i sretno!
Jednom Rođeni – Uvijek Rođeni!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
5 Juna, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *