FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je istekao ugovor sa našim dosadašnjim igračima Antonijem Pavićem, Markom Karamarkom, Jovanom Blagojevićem, te isti neće biti produžen. Sa druge strane, istekla je posudba Tini Blažu Laušu iz HNK Hajduk Split.

Antonio Pavić rođen je 18. novembra 1994. godine u Frankfurtu na Majni, Njemačka. U FK Velež je stigao 30. juna 2022. godine iz Riz Gzira United FC (Malta). U svojoj karijeri nastupao je i za FK Željezničar, a ponikao je u NK Osijek. Igra na poziciji lijevog beka. U dresu Rođenih je odigrao 9 utakmica, u kojima je upisao dvije asistencije.

Marko Karamarko rođen je 27. marta 1993. godine u Wittenu, Njemačka. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskom pogonu njemačkog SC Schaffrath, da bi omladinski staž nastavio u klubovima SSV Buer 07/28, VfB Hüls i Preußen Münster.Član FK Velež Mostar službeno postaje 10. januara 2023. godine. U dresu Rođenih je odigrao ukupno četiri utakmice.

Jovan Blagojević rođen je 15. marta 1988. godine u Beogradu, Srbija. Za Rođene je igrao u dva navrata: u sezoni 2013/14, 2014/15 i 2022/23. Među Rođene drugi put dolazi iz FK Radnik 23. juna 2022. godine. Pored FK Radnik, nastupao je i za FK Željezničar, Ankaraspor, Altay, FK Sinđelić, FK Čukarički i FK Srem. U dresu Rođenih je odigrao ukupno 64 utakmice, u kojima je postigao tri gola i upisao pet asistencija.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. marta 2001. godine u Splitu, Hrvatska. Prve fudbalske korake napravio je u HNK Hajduk, u kojem je prošao sve omladinske selekcije u okviru Akademije. Nastupao je i za drugu ekipu Hajduka u kojoj je bio jedan od najboljih igrača ostvarujući zapažene rezultate. Bio je na posudbi u HŠK Posušje u sezoni 2021/22, a u matični klub se vratio nakon posudbe u NK Istra 1961. U FK Velež je bio na posudbi u drugom dijelu sezone 2022/23, te je pokazao impresivne vještine i srčanost karakterističnu za Majstore s mora. U crvenom dresu je odigrao 17 utakmica, u kojima je zabilježio jedan pogodak i pet asistencija.

Cjelokupni kolektiv Fudbalskog kluba Velež vam želi svu sreću i zahvaljuje se na predanom radu i hrabrosti koju ste pokazali noseći crveni dres!

Hvala vam momci i sretno!
Jednom Rođeni – Uvijek Rođeni!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *