FK Velež Mostar

Večeras je u Atini odigrana revanš utakmica 2. pretkola UECL između AEK-a i Veleža. Na kraju, nakon više od 135 minuta igre, računajući i sudijsku nadoknadu kroz cijelu utakmicu, odlučivali su penali, a tu su Rođeni bili bolji te tako izborili plasman u 3. pretkolo UEFA Europa Conference League.

Trener Dudić je na teren poslao sljedećih 11: Bogdanović – Ovčina, Isić, Zeljković, Dario – Hasanović, Radovac – Ćosić, Pršeš, Anđušić – Zajmović. Na klupi su bili Kačavenda, Alagić, Osmić, Zvonić, Cvijanović, Zubanović, Georgijević, Radović, Brandao, Vehabović i Dejanović.

Za AEK su igrali: Stanković, Bakakis, Vranješ, Tzavellas, Mitaj, Mantalos, Le Tallec, Szymanski, Garcia, Araujo, Tanković.

Prvo poluvrijeme donijelo je dobru igru Veleža, koji se nisu branili, a AEK nije uspjevao da napravi veći pritisak pred golom Veleža. Kod domaćih, priliku su imali Araujo u par navrata i Garcija, ali je Bogdanović bio na visini zadatka. Na drugoj strani, prijetili su Ćosić, Pršeš i Zajmović ali bez promjene rezultata. Tako se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme donosi sličnu igru, AEK je pokušavao da stvori pritisak, ali nije uspjevao ozbiljnije ugroziti Bogdanovića. U nastavku priliku za igru dobili su Vehabović, Georgijević, Cvijanović i Zvonić umjesto Pršeša, Zajmovića, Anđušića i Radovca.

Izgledalo je da Velež kontroliše defanzivni blok, međutim u čak 98. minuti Mantolas postiže gol i odvodi utakmicu u produžetke.

U produžecima priliku za igru dobili su Brandao i Osmić umjesto Ćosića i Isića. Ipak, umor je učinio svoje, tako da su najveće prilike bile nakon individulanih grešaka. Na kraju, došlo se do penala.

Za Rođene su precizni bili Brandao, Cvijanović i Zvonić, dok su pogriješili Georgijević i Vehabović. Ipak, Bogdanović je sve ispravio i sa dvije odbrane (uz jednu stativu) donosi pobjedu i prolaz u 3. pretkolo UECL.

Bravo Rođeni!

Fazlija Puzic
29 Jula, 2021

1 comments on “Rođeni preko AEK-a do 3. pretkola UECL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *