FK Velež Mostar

Prozivkom igrača i prvim treningom, seniorski tim Fudbalskog kluba Velež započeo je rad u 2024. godini. Treneru Deanu Klafuriću odazvalo se 28 igrača, među kojim i novajlije Tomislav Duka i Vito Čaić. Šef stručnog štaba detaljan plan i očekivanja otkrio je na konferenciji za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili i predsjednik Senad Kevelj, te njegov zamjenik Admir Rahimić.

– Naš cilj na početku prvenstva bio je gornji dio tabele. Plasman među četiri vodeća tima je i dalje naš cilj i mi smo trenutno plasirani tamo gdje želimo. Od ljeta smo u projektu izgradnje južne tribine, s čime smo također zadovoljni. Narednih dana će biti izlivena podna ploča, a nakon toga i stubovi. Bez dobre infrastrukture i evropskih utakmica to ne bi bio Velež kojem težimo. Jedino što nismo bili uspjeli završiti je pomoćni travnati teren za treniranje. Danas ćemo potpisati ugovor sa FK Blagaj o korištenju terena, kojim ćemo se obavezati na izgradnju novog travnjaka na stadionu u Blagaju. To je ozbiljna investicija za nas. Ugovor će važiti na pet godina. Sa tom pričom mi zaokružujemo ciklus infrastrukturnih radova, rekao je predsjednik Kevelj.

Admir Rahimić je na početku zahvalio Skupštini koja ga je nedavno izabrala za zamjenika predsjednika Kluba, kao i kolegama iz Upravnog odbora sa kojim je dosadašnja saradnja bila odlična.

– Velež je ikona. Za mene je povjerenje Skupštine velika čast. Radimo na reorganizaciji Kluba u svim segmentima, počevši od Omladinske škole, pa svim sekcijama dalje. Dali smo povjerenje šefu stručnog štaba da preuzme odgovornost za sportski dio i gospodin Klafurić ima veliku podršku svih nas. Čestitke i Samri Eminović, sretni smo što je imamo na funkciji direktorice. Saradnja je dosad bila vrhunska, izjavio je Rahimić.

Klub je angažovao dva pojačanja, a trener Klafurić najavio je još dva, koja bi se na stadionu “Rođeni“ trebala pojaviti u narednim danima.

– Dosad su potpisali Vito Čaić i Tomislav Duka. Čaić je mlad, reprezentativac Hrvatske, koji ima i dva nastupa za prvi tim Dinama. Ima bh. papire, te će biti neko ko će oplemeniti naše mlade igrače. Duka ima bogato iskustvo, dovodimo ga da bismo Ribića poslali na posudbu, jer predugo sjedi na klupi. Želimo da se razvija. Hadžikić je fantastičan golman, a tu je i mladi Nanić. Željeli smo dovesti iskusnog golmana i tako poboljšati atmosferu u svlačionici. Dino Hasanović je povrijeđen, Krajnc se nije uspješno oporavio, ne znam ni koja mu je operacija po redu, te ćemo sa njim raskinuti ugovor, na njegov zahtjev, istakao je Klafurić.

Drugi dio priprema Velež će odraditi u Antaliji, u koju naša ekspedicija putuje 19. januara. Povratak je planiran 4. februara. U Turskoj će naš tim odigrati četiri prijateljske utakmice, a protivnici su Mura (Slovenija), Vejle (Danska), Alaskert (Armenija) i Shaktar Donetsk (Ukrajina).Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
8 Januara, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *