FK Velež Mostar

Zajedno sa početkom m:tel Premijer lige BiH krenula je i nova sezona za U-15 (pioniri) i U-17 (kadeti) Premijer ligu BiH, u sklopu kojih se takmiče i odgovorajuće selekcije Veleža, koje su pobjedama otvorile novu sezonu.

Pioniri Veleža su u prvom kolu na pomoćnom terenu stadiona Rođeni ugostili Posušje (subota 16.07.), te upisali pobjedu rezultatom 2:0. Dvostruki strijelac bio je Orhan Voloder.

U drugom kolu (subota 23.07.) pioniri su gostovali u Konjicu kod FK Igman, te upisali sigurnu pobjedu rezultatom 0:5. Dvostruki strijelac bio je Hamza Adžagić, dok su po jedan gol dali Alan Pajević, Enis Husić i Arslan Smajkić.

_ _ _ _ _ _ _ _

Zajedno sa pionirima igrali su i kadeti, koji su također upisali dvije pobjede. U prvom kolu (subota 16.07.) savladali su Posušje rezultatom 5:1. Dvostruki strijelci bili su Kenan Đuliman i Amar Milak, dok je jedan gol dao Haris Jogunović.

U drugom kolu (subota 23.07.) kao gosti kadeti Veleža su pobjedili FK Igman rezultatom 0:2, a dvostruki strijelac bio je opet Kenan Đuliman.

U narednom 3. kolu Rođeni će ugostiti FK Sloboda.

Fazlija Puzic
24 Jula, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *