FK Velež Mostar

Sinoć je u prelijepom ambijentu bašte Koski Mehmed-pašine džamije u Mostaru, a u organizaciji Centra za mir i multietničku saradnju, našem Klubu dodijeljeno još jedno, posebno drago i važno, priznanje u godini našeg zlatnog jubileja a kojeg su u ime Kluba primili predsjednik Upravnog odbora FK Velež Mostar gosp. Senad Husnić i direktor Kluba Džemil Šoše.

“Zaista je velika čast primiti ovu nagradu u godini našeg jubileja, upravo od institucije kakva je Centar za mir i multietničku saradnju. Misija kluba i Centra suštinski se podudaraju, jer koliko god Velež jeste sportski kolektiv, on posjeduje jedan specifični identitet koji nadilazi sportske konotacije, a opredijeljenost za mir i multietničku saradnju jeste jedan od glavnih elemenata tog identiteta.Vjerujem da je ova nagrada u stvari u punom smislu riječi priznanje takvog Veležovog identiteta, dakle naše pune opredijeljenosti da njegujemo i zagovaramo iste one vrijednosti koje stoje u imenu Centra koji nam ovo priznanje dodjeljuje” – rekao je između ostalog u svom obraćanju direktor našeg Kluba, Džemil Šoše.

Fudbalski klub Velež Mostar i ovim putem još jednom želi izraziti zahvalnost Centru za mir i multietničku saradnju Mostar

Fazlija Puzic
24 Jula, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *