FK Velež Mostar

Proteklog vikenda svoje utakmice u okviru omladinskih takmičenja igrale su i selekcije FK Velež, te su postignuti sljedeći rezultati:

JUNIORI

Juniori su u nedjelju 27.03. gostovali FK Igman, u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, te su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 1:3. Strijelci su bili Amin Alagić, Tarik Pandžić i Admir Sadiković.

Sa 13. pobjedom zaredom, Rođeni čvrsto drže prvo mjesto na tabeli sa 49 bodova, a u  narednom kolu Rođeni će ugostiti ekipu Posušja.

KADETI

Kadeti su u subotu (26.03.) u okviru 2. kola Elitne Premijer lige BiH bili domaćini FK Borac, te su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 4:0. Strijelci su bili Ajdin Šemšić, Amar Milak, Dženan Puce i Nedin Kajan.

Na tabeli, kadeti se nalaze na 2. mjestu sa 47 bodova, a slijedi Željezničar sa 46 (utakmica manje) i FK Borac sa 44 boda.

U narednom kolu Rođeni igraju protiv Zrinjskog.

_ _ _ _ _

Kadeti koji se zajedno sa juniorima takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug također su gostovali FK Igman, gdje su remizirali rezultatom 1:1 (Nedin Kajan).

Na tabeli, kadeti se nalaze na 3. mjestu sa 27 bodova, a vodeća je ekipa Tomislava sa 42 bodova.

PIONIRI

Poniri su u subotu (26.03.) u okviru 2. kola Elitne Premijer lige BiH bili domaćini FK Borac, koji je upisao pobjedu rezultatom 1:2. Strijelac gola za Rođene bio je Mirza Bjelavac.

Na tabeli, pioniri zauzimaju 6. mjesto sa 38 bodova, a u narednom kolu igraju protiv Zrinjskog.

_ _ _ _ _

Pioniri i pretpioniri  koji se takmiče u okviru HNK lige gostovali su u srijedu 23.03. u Stocu, kod istoimene ekipe. Pioniri domaćina bili su bolji rezultatom 1:0, dok se rezultato pretpionira ne registriraju.

Na tabeli, pioniri Veleža zauzimaju 5. mjesto sa 19 bodova. U narednom kolu, mali Rođeni će ugostiti ekipu HNK Rama.

Fazlija Puzic
28 Marta, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *