FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar s ponosom obavještava članove, navijače i prijatelje da je naš Klub obnovio ugovor o saradnji sa kompanijom Hepok doo Mostar, koja će tako i u narednoj godini biti sponzor Veleža.

U Press Room-u stadiona Rođeni, u prisustvu direktorice FK Velež gđe. Samre Eminović i direktora Hepoka gosp. Nedima Marića, potpisan je ugovor o saradnji, koji će i u narednom periodu nastaviti pružati doprinos rastu i razvoju našeg Kluba.

Ova kompanija je uz Rođene decenijama. Stare fotografije svjedoče da je logo Hepoka dres našeg kluba krasio i zlatnih sedamdesetih prošlog stoljeća, kao i prije desetak godina.

Kao poljoprivredni kombinat, Hepok je nastao 1956. godine. Pet godina kasnije u Mostaru je otvorena vinarija kapaciteta 45 hiljada hektolitara, koja je u tom trenutku bila najmodernija na Balkanu. Godine 1970. Hepok je zaštitio vruhunsko vino Žilavka, a tri godine kasnije i Blatinu.
Pred početak ratnih zbivanja u Bosni i Hercegovini značajno je proširen vinogradski prostor. U poslijeratnom periodu kompanija je privatizirana. Prije 17 godina Hepok je prešao u privatno vlasništvo.

Novo doba vinarije Hepok započelo je 2016. godine, kada je investicioni fond ZERAA iz Sarajeva izvršio akviziciju. Ubrzo je uslijedila značajna investicija u nove vinograde i modernizaciju pogona za proizvodnju, čime su stvoreni jaki temelji za razvoj moderne vinarije.

Direktorica FK Velež gđa. Samra Eminović i direktor Hepok doo Mostar gosp. Nedim Marić prilikom današnjeg potpisivanja ugovora

Modernizovane su postojeće plantaže i podignuti novi nasadi. Kao generator rasta i razvoja vinske industrije u Bosni i Hercegovini, pod sloganom “Hercegovačko, pouzdano, kvalitetno“, Hepok kreira dodanu vrijednost za potrošače, uposlenike, partnere u industriji, te lokalnu i širu zajednicu. Kompanija je opredijeljena za promociju geografske regije i bogate historije. Kroz simboliku Starog mosta i grozdova autohtonih vina Žilavke i Blatine, predstavlja neiscrpne izvore radosti života.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, plodnom tlu i povoljnim klimatskim uvjetima u kombinaciji sa savremenom tehnologijom, Hepok danas pored visokokvalitetnih vrhunskih bijelih i crvenih vina, proizvodi stolna vina, te jaka alkoholna pića – premium rakije i likere.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje našem dugogodišnjem partneru na podršci i ukazanom povjerenju.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
29 Januara, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *