FK Velež Mostar

Rođeni proljetni dio sezone započinju utakmicom osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja na domaćem terenu, a meč su na današnjoj konferenciji za medije najavili šef stručnog štaba Dean Klafurić i Asmir Suljić.

Bez obzira na izostanak nekoliko igrača, u našem timu se nadaju pobjedi i plasmanu u naredni krug takmičenja.

– Sutrašnja utakmica je izuzetno važna za nas. Kup je specifično takmičenje u kojem nema favorita i u kojem vladaju neka druga pravila. U Turskoj smo imali odlične uslove, vrijeme nas je poslužilo, a htio bih pohvaliti igrače i saradnike za trud, napor i profesionalizam. Nalazimo se u dobroj situaciji, imamo dobru atmosferu, i to je temelj za buduće utakmice. Pobjedom protiv Shakhtara smo možda napravili euforiju, ali njoj zaista u ovom trenutku nema mjesta. To je bila pripremna utakmica, pa pozivam navijače da ne pravimo euforiju, rekao je Klafurić.

Poštuje predstojećeg protivnika, koji je u finišu jesenjeg dijela podigao formu i igrao bolje, a od nedavno na klupi imaju i iskusnog stručnjaka koji dobro poznaje bh. fudbal.

– Svaki trener donosi svoju filozofiju i utiče na izvedbu. Ne mogu reći kako će se oni prikazati. Gledali smo ih na prijateljskim utakmicama, vidjeli smo stil i način na koji igraju i na osnovu toga smo se pripremili za utakmicu, dodao je Klafurić.

Velika su očekivanja i Asmira Suljića. Kup vidi kao odličnu priliku za plasman u evrpska takmičenja, što je naš cilj ove sezone.

– Postalo je normalno da je Velež u završnici Kupa. Očekujemo s nestrpljenjem utakmicu, siguran sam da smo spremni i svi jedva čekamo da se to desi. Neće biti lagano. Oni imaju novog trenera i podigli su formu pred kraj jeseni, naveo je Suljić.

Na kraju svog izlaganja, Dean Klafurić se požalio na virozu koja je pred kraj priprema u Turskoj zahvatila Rođene i koja je doprinijela da sutra naš tim ne bude kompletan.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
8 Februara, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *