FK Velež Mostar

Na sjednici Komiteta za takmičenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a koja je održana danas, donesena je odluka da se drugi ovosezonski mostarski gradski derbi, koji je prema rasporedu trebao biti odigran u subotu 05. novembra 2022. godine u okviru 17. kola m:tel Premijer lige BiH, zbog svih poznatih poteškoća sa kojim se naš Klub suočava u realizaciji projekta rekonstrukcije travnjaka glavnog terena stadiona Rođeni, odgodi za proljetni dio bh. šampionata, kada bi Fudbalski klub Velež i konačno trebao biti u mogućnosti ponovo nastupati na našem stadionu Rođeni.

Kako je od ranije poznato, zbog problema oko realizacije projekta rekonstrukcije travnjaka glavnog terena na stadionu Rođeni, Velež je ove polusezone svoje domaće utakmice bio primoran odigravati na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli.
Obzirom na sve navedene okolnosti, te nakon višednevnih konsultacija sa svim akterima uključenim u organizaciju gradskog derbija, uzimajući u obzir kako organizacioni, tako i iznad svega sigurnosni aspekt svih učesnika navedenog događaja, donesena je, u ovom trenutku jedina objektivna, odluka o odgodi mostarskog gradskog derbija.

Tačan datum odigravanja ove utakmice u proljetnom dijelu prvenstva bit će određen naknadno.

Osim navedene utakmice, Komitet za takmičenje N/F S BiH, iz jednakih razloga, donio je i odluku o odgodi sarajevskog gradskog derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar, a koji se trebao odigrati u okviru 18. kola m:tel Premijer lige BiH.


Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
1 Novembra, 2022
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *