FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež i Građevinsko preduzeće Amitea potpisali su ugovor o izgradnji južne tribine na stadionu “Rođeni”. U Veležovo ime ugovor je parafirao predsjednik Senad Kevelj, dok je drugi potpisnik direktor Amitee, Anel Husnić. Dolazak mašina i početak radova na stadionu očekuje se u narednih desetak dana.

– Preostali su tehnički detalji koji neće uticati na brzinu i kvalitet. Očekujem bagere ovdje za sedam dana. Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je million i pet stotina hiljada KM sa PDV-om. Važno je reći da je zatvorena finansijska konstrukcija. Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo. Ova tribina će značiti novi ambijent i ovo će biti jedan od najljepših stadiona u državi. Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata nakon rata. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju. Koristim priliku da zahvalim Gradu Mostaru, posebno predsjedniku Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima koji su glasali za ovu stavku, rekao je predsjednik FK Velež, Senad Kevelj.

U skladu sa odlukom Grada Mostara o dodjeli sredstava iz budžeta, Fudbalski klub Velež ranije je raspisao konkurs za projekat izgradnje tribine, uz poziv zainteresovanim, a koji ispunjavaju tehničke i profesionalne kvalifikacione uslove, da dostave ponude.

– Za sedam dana smo tu. Krećemo sa radovima i želimo ih izvesti u najkraćem roku, najkvalitetnije, poručio je direktor Građevinskog preduzeća Amitea, Anel Husnić.

Tribina koja će biti izgrađena će zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.

U sklopu nove tribine će se nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa. Četvrta – preostala tribina će se uklopiti s preostale tri i u konačnici će činiti cjelinu.

Reportažu sa današnjeg potpisa ugovora možete uskoro pogledati na službenom YouTube kanalu Velež TV.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Adnan Demic
9 Oktobra, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *