FK Velež Mostar

Danas je na stadionu Rođeni odigrana prijateljska utakmica između FK Velež i FK Mladost Doboj Kakanj, koja je ekipama poslužila kao generalna proba pred nastavak sezone u okviru BH Telecom Premijer lige BiH. Na kraju, zadovoljniji mogu biti Rođeni koji su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 4:1, uz prikazanu dobru igru iako je vjetar koji je puhao tokom cijele utakmice stvarao probleme igračima.

Trener Feđa Dudić na teren je poslao sljedećih 11: Bobić, Ćosić, Zvonić, Manev, Ćivić – Pršeš, Vehabović, Hasanović, Ovčina, Bandao, Fajić.

Za Mladost su počeli: FK Mladost: Bukvić, Nikolić N., Dujmović, Isaković, Nikolić M., Mirkov, Biber, Vazda, Marić, Hadžić, Atajić.

Prvi dio prvog poluvremena gledali smo ravnopravnu igru. Za Rođene su pokušali Fajić i Ovčina, dok su za goste prijetili Atajić i Hadžić. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, Rođeni su polako uzimali konce igre u svoje ruke, što se krunisalo golovima Fajića u 35. minuti nakon dobrog dodavanja Ćivića, i Ovčine u 38. minuti kojeg je dobro loptom „izbacio“ Vehabović. Pred sami kraj prvog poluvremena, Pršeš pronalazi Vehabovića koji lobuje Bukvića za 3-0. Sa tim se rezultatom otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu, ali i u istom ritmu. Golman Mladosti, Velić, u pokušaju dodavanja pogođa Brandaa, nakon čega se lopta odbila u gol, čime je presing Brandaa nagrađen, 4-0!

Gosti su uspjeli vrlo brzo odgovoriti golom Marića u 61. minuti, ali danas nešto više od počasnog gola nisu mogli uraditi.

Priliku za igru u drugom poluvremenu dobili su Behram i Dario u 65. minuti umjesto Vehabovića i Ćivića, zatim Cvijanović i Osmić umjesto Ovčine i Pršeša u 71. minuti, da bi u 78. minuti ušli Čatić, Bogdanović i Bihorac umjesto Fajića, Bobića i Zvonića. U 85. minuti priliku za igru dobio je Mrgan umjesto Koste Maneva, a Bogdanović je dobio udarac u jednom duelu sa Marićem, pa se Bobić morao vratiti na gol.

Na kraju, sigurna pobjeda i dobra igra Veleža, koji u dobroj atmosferi dočekuje Zvijezdu u subotu, 22.02.2020. godine u 14:30h.

Utakmicu je propustio Samir Radovac, ali se očekuje da na kraju ipak bude spreman za utakmicu protiv Zvijezde.

Bravo Rođeni!

#musvdg

admin
19 Februara, 2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *