FK Velež Mostar

Između dva premijerligaška kola, Rođeni već u srijedu igraju zaostalu utakmicu 3. kola Premijer lige BiH. Protivnik je još jedan stari rival, tuzlanska Sloboda, koja je, uz utakmicu više, po bodovnom saldu poravnata s Veležom. Tuzlaci su za vikend remizirali sa Željezničarom, a u srijedu će, zbog akumuliranih žutih kartona, biti uskraćeni za usluge napadača Komazeca, a problema s povredama imaju i standardni stoperi Osmanković i Jusić. Veležov stručni štab, pak, u ovom meču moći će računati i na neumornog ratnika Dinu Hasanovića i mladog Amara Kvakića.

Rođeni su uvezali dvije dobre utakmice, atmosfera u i oko ekipe je sve bolja, a dobra partija u Banovićima ulila bi sigurno dodatnu dozu dobre energije, No, u Veležovom taboru svjesni su da do uspjeha protiv, po Rođene tradicionalno neugodne Slobode, neće biti nimalo lako doći. Uostalom, posmatramo li gol razliku dva suparnika (Velež 9:7 nakon osam, a Sloboda 8:8 nakon devet utakmica), za očekivati je tvrdu utakmicu dva stogodišnjaka. Navijači, s punim pravom, očekuju da Rođeni  i ovaj put pokažu zalaganje i borbenost dostojne Veležovog dresa, a onda ni dobar rezultat ne bi trebao izostati.

Za glavnog sudiju utakmice između FK Sloboda Tuzla i FK Velež Mostar određen je Adis Mulahasanović iz Sarajeva, pomoćnici će mu biti njegov sugrađanin Edin Redžović, Sreten Udovičić iz Prijedora i Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Njihov rad nadgledat će Ratko Kunić iz Banja Luke, dok je službeni delegat na meču Samir Ćupina iz Sarajeva. Utakmica se igra u srijedu, 14.09, sa početkom u 16:00 sati, na Gradskom stadionu u Banovićima, uz direktan televizijski prenos na platformi Moja TV.

Idemo jako, Rođeni! Svi kao jedan!

Harun Cilic
13 Septembra, 2022
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *