FK Velež Mostar

Omladinske selekcije Veleža su u šestom kolu Premijer omladinske lige BiH U-15 (pioniri) i U-17 (kadeti) gostovale kod pripadajućih selekcija HŠK Zrinjski na pomoćnom terenu stadiona HŠK Zrinjski u Mostaru. Također, jučer je odigrano drugo kolo Omladinske lige BiH grupe Jug, u kojoj su U-19 (juniori) i U-17 (kadeti) selekcije Veleža ugostile omladinske selekcije NK Ljubuški na pomoćnom terenu stadiona Rođeni.

Pioniri Veleža su savladali pionirsku ekipu HŠK Zrinjski rezultatom 0:1. Strijelac gola za Rođene je bio Adžagić Hamza. Nakon ove pobjede, naši pioniri su se popeli na 3. mjesto na tabeli Premijer omladinske lige BiH U-15 2022/2023 sa ukupno 13 bodova.

Sa druge strane, Veležovi kadeti su poraženi od kadetske ekipe HŠK Zrinjski rezultatom 2:0. Ovim porazom se nalaze na 7. mjestu na tabeli Premijer omladinske lige BiH U-17 2022/2023 sa ukupno 9 bodova.

U narednom 7. kolu, pioniri i kadeti Veleža će ugostiti ekipe NK Široki Brijeg na pomoćnom terenu stadiona Rođeni.

U jučerašnjem 2. kolu Omladinske lige BiH grupa Jug, juniori Veleža su ostvarili vrlo uvjerljivu pobjedu nad juniorskom ekipom NK Ljubuški rezultatom 13:0. Četverostruki strijelac za Rođene je bio Čamdžić Alen, dvostruki strijelci su bili: Rebac Emir, Puce Dženan, Jamaković Denin, a po jedan gol su dali: Abaza Harun, Halilović Edis i Kozić Omar.

Kadeti Veleža za Omladinsku ligu BiH grupa Jug su također ostvarili vrlo uvjerljivu pobjedu nad kadetima NK Ljubuški rezultatom 10:0. Trostruki strijelac za Rođene je bio Rahimić Omar, dvostruki strijelac je bio Džanan Imran, a po jedan gol su dali: Šoše Ali, Ljeljak Haris, Rahimić Emin, Kurtović Eman i Škaljić Nidal.

U narednom 3. kolu Omladinske lige Jug, kadeti i juniori Veleža će gostovati kod omladinskih selekcija HNK Čapljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *