FK Velež Mostar

Ekipa Veleža poražena je od dobojske Sloge Meridian rezultatom 3:0, nakon najslabijeg nastupa u dosadašnjem dijelu sezone. Dobojlije su tokom cijele utakmice imale više od igre i već u prvih pola sata utakmice stvorili su nekoliko izglednih prilika, a u 43. minuti su uspjeli doći i do vodstva, kad je, nakon šuta Kulenovića, na odbijenu loptu natrčao Krstovski i donio Slogi 1:0, rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme. U nastavku su Rođeni krenuli nešto agresivnije ka golu domaćina, ali je Milaković u 55. minuti udvostručio vodstvo Sloge Meridian. Igra Veleža se nakon tog gola praktično raspala, posljedica čega je I treći gol u našoj mreži, koji je u 82. minuti postigao Janković.

Rođeni su na ovo utakmici izgledali nedopustivo bezidejno, bezvoljno i tromo, a nadati se da će izuzetno loš dojam popraviti već u ponedjeljak, kada na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli dočekuju ekipu Tuzla Cityija.

Sloga: Dabić, Ristić, Milanović, Stapić, Dadić, Šaula, Milaković (Jašarević), Popara, Zajić (Basrak), Krstovski (Janković), Kulenović (Stevanović)

Velež: Bogdanović, Zvonić, Ikić, Kvakić, Ćosić (Pantelić), Hasanović (Halilović), Pršeš, Vehabović (Anđušić), Džanković (Zajmović), Dejanović, Haskić (Ovčina)

Harun Cilic
29 Avgusta, 2022
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *