FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelja Kluba da, iako je prethodno najavljeno da bi zbog neadekvatno izvedene podloge za postavljanje travnatog terena trebalo doći odgode, nakon jučerašnjih dodatnih konsultacija i u dogovoru sa gosp. Nihadom Hodžićem, ekspertom za infrastrukturni kriterij NS/FS BiH, odlučeno je da se započne sa postavljanjem travnate podloge prema precizno navedenim instrukcijama, a čiju će provedbu kontrolisati i pratiti nadzorni organ.

Kako smo jučer obavijestili, nadzorni organ, uvidom u stanje travnate podloge ustanovio je da njen hranjivi dio, a koji se nalazi ispod hibrida i koji bi trebao biti u visini od 25 cm, nije odgovarajuće visine, odnosno visok je 18-21 cm. Daljim provjerama, utvrđeno je da su navedena odstupanja ipak neznatna, stoga se danas započelo sa postavljanjem travnate podloge na teren stadiona Rođeni.

Na taj način omogućiti će se da Fudbalski klub Velež Mostar počne odigravati domaće utakmice na domaćem terenu stadiona Rođeni.

Proces postavljanja travnate podloge, koji je kako smo naveli započet već danas, nastavit će se u toku sutrašnjeg dana, te u narednoj sedmici.

Harun Cilic
10 Septembra, 2022
Tags: , , ,

1 comments on “Stadion Rođeni konačno dobija travnatu podlogu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *