Sretno Rođeni!

10.01.2020.

Nakon što smo takmičarsku 2019tu godinu završili u velikom stilu, pobijedivši na dva uzastopna i teška gostovanja ekipe FK Radnik Bijeljina (0:1) i FK Željezničar Sarajevo (0:2), nismo se mogli oteti dojmu da je zimska pauza za naše Rođene došla u najgorem mogućem trenutku kada su Rođeni uhvatili zalet, a atmosfera među svim navijačima dosegla vrhunac. Ali, ako ništa, bar smo praznike dočekali u lijepom raspoloženju i sa osmijesima na licima, nestrpljivo čekajući prvi dan nastavka sezone. Nakon zaslužene zimske pauze i taj dan je konačno došao, Rođeni su se vratili!

Danas tačno u 14:00 sati, kao što je i planirano, na glavnom terenu stadiona Rođeni trener Feđa Dudić, zajedno sa svojim pomoćnicima okupio je fudbalere, te je održana prozivka, nakon koje je u odličnoj atmosferi uslijedio i prvi trening našeg tima u 2020toj godini. Prvom treningu Rođenih prisustvovali su i članovi UO kao i predsjednik UO FK Velež Mostar Šemsudin Hasić, te direktor našeg kluba Džemil Šoše, koji su iskoristili ovu priliku da prvotimcima na čelu sa stručnim štabom požele najljepše želje u novoj 2020toj godini, novajliji dobrodošlicu, te još jednom da svima iskažu bezrezervnu podršku u daljnjem radu i nastavku takmičenja.

Osim standardnih prvotimaca na treningu Rođenih bio je prisutan i novajlija, Samir Radovac, kao i mladi perspektivni fudbaleri iz juniorskog pogona Aličić, Alagić, Zvizdić, Demić, Pirija i Sijamija. Iako je u ranijim izjavama trener Dudić rekao kako u nastavku takmičarske sezone neće računati na Adnana Dudića i Valmira Berishu, pomenuti dvojac je ipak prisustvovao prozivci. Nakon današnjeg uvodnog treninga za naredni period, a prema riječima trenera Dudića, planirano je da ekipa obavi standardne ljekarske preglede nakon kojih počinje puni trenažni proces u pripremi fudbalera za nastavak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Rođeni će u početnom dijelu priprema boraviti u Mostaru i u tom periodu planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica nakon čega putuju u Antaliju (Turska) koja će od 31. januara do 13. februara predstavljati bazu Rođenih za finalno uigravanje i brušenje forme za proljetni dio prvenstva. Pored redovnih treninga, boravak u Turskoj će biti iskorišten i za odigravanje prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima.
Raspored prijateljskih utakmica će naknadno biti potvrđen o čemu ćemo vas blagovremeno i obavijestiti. Po povratku u Mostar, a do početka proljetnog dijela prvenstva u BH Telecom Premijer ligi BiH, planirana je i generalka sa FK Mladost Doboj Kakanj.

Uopšte ne sumnjamo da će naš trener Jasmin Trnovac kao i do sada vrhunski obaviti posao u fizičkoj pripremi igrača, te tako umnogome olakšati treneru Dudiću da zajedno sa svojim pomoćnicima Kodrom, Kalajdžićem i Melherom na najbolji mogući način tehnički i taktički spreme naše Rođene kako bi prvu utakmicu protiv FK Zvijezda 09 na stadionu Rođeni dočekali u optimalnoj formi te tako nastavili pozitivan rezultatski niz i u novoj 2020toj godini.

Vrijedi istaći da je današnjem okupljanju, iako u procesu oporavka, prisustvovao i naš Samir Zeljković kako bi saigračima pružio podršku što je još jedan od pokazatelja odlične atmosfere, timskog duha i zajedništva koji vlada među našim Rođenim.

NAPRIJED ROĐENI!
Samo jako!
Samo zajedno!

#musvdg