FK Velež Mostar

Prije 31 godinu održao se referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine, na kojem se većina građanki i građana Bosne i Hercegovine opredijelila za nezavisnu državu ravnopravnih građana koji u njoj žive.

Referendumu je pristupilo ukupno 2.073.568 glasača što je predstavljalo izlaznost od 63,6 posto. Od ukupno izašlih na glasanje njih 99,7 posto je glasalo za nezavisnost, a 0,3 posto protiv te odluke. Rezultati referenduma su prihvaćeni 6. marta 1992. godine u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Službena delegacija FK “Velež’ prisustvovala je svečanoj ceremoniji obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Mostaru, te su tom prilikom odali počast šehidima i poginulim borcima u Ratu protiv Bosne i Hercegovine na mostarskim Šehitlucima.

Svojim članovima, navijačima, sponzorima, partnerima i prijateljima Kluba, kao i svim građankama i građanima koji našu domovinu nose u srcu i osjećaju kao svoju želimo sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
1 Marta, 2023
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *