FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba, kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je ugovor sa našim dosadašnjim golmanom Slavišom Bogdanovićem istekao, te da isti neće biti produžen.

Slaviša Bogdanović rođen je 11. oktobra 1993. godine u Trebinju. Visok je 193 cm. Ponikao je u FK Leotar iz Trebinja, da bi u sezoni 2011/12 karijeru nastavio u Srbiji u FK Rad Beograd. Pored FK Rad, nastupao je i za FK Radnik Surdulica, FK BSK Borča i OFK Žarkovo, iz kojeg je i došao u FK Velež, 21. januara 2019. godine.

Neprikosnoveni, dugogodišnji čuvar mreže Rođenih i apsolutni autoritet golmanskog prostora, Veležovu mrežu je čuvao u ukupno 83 susreta, u kojima je 31 put uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Svojim je intervencijama i golmanskim bravurama u evropskim takmičenjima, između kojih izdvajamo legendarne odbrane jedanaesteraca u Atini protiv grčkog velikana AEK-a u UEFA Europa konferencijskoj ligi, te u finalu Kupa Bosne i Hercegovine u Zenici u sezoni 2021/22 protiv FK Sarajevo, pokupio sve simpatije velike navijačke baze FK Velež.

Ostat će upamćen i upisan u historiju kao član Veležove zlatne generacije koja je ostvarila historijski plasman u evropska takmičenja nakon višedecenijskog isčekivanja i kao član iste generacije koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine, te donijela trofej u klub koji je u tom periodu živio san.

Fudbalski klub Velež Mostar se najiskrenije zahvaljuje našem Slaviši na izuzetnom doprinosu u postizanju vrhunskih rezultata našeg kluba, te mu želi mnogo sreće i uspjeha u nastavku njegove fudbalske karijere.

Hvala ti na svemu, Slaviša!
Jednom Rođeni, uvijek Rođeni!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
29 Maja, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *