FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je ugovor sa našim dosadašnjim fudbalerom Samirom Zeljkovićem istekao, te da isti neće biti produžen.

Samir Zeljković rođen je 4. septembra 1997. godine u Sarajevu. Stigao je 19. jula 2018. godine iz FK Igman. Prve fudbalske korake napravio je u Akademiji FK Sarajevo, da bi karijeru kasnije nastavio u NK TOŠK Tešanj kao posuđeni igrač. Nakon TOŠK-a, karijeru je nastavio u konjičkom Igmanu, u kojem je proveo jednu sezonu. Član FK Velež postaje 19. jula 2018. godine.

U crvenom dresu je odigrao ukupno 149 utakmica, u kojima je upisao dva pogotka i dvije asistencije. Poznat je po nevjerovatnom sprintu pri kojem je postigao brzinu od čak 36.07 km/h!

Zlatnim je slovima upisan u bogatu historiju našeg kluba, kao član generacije koja je izborila plasman u UEFA Europa konferencijsku ligu, te po prvi put u modernoj historiji osvojila Kup Bosne i Hercegovine.

Hvala, Samire!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
1 Juna, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *