FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost Klubu produžio čuvar mreže Rođenih Osman Hadžikić.

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora FK Velež gosp. Senada Kevelja danas je u službenim prostorijama kluba potpisano još jedno važno produženje ugovora koji će ovog dvadesetsedmogodišnjeg golmana za Rođene vezati do ljeta 2025. godine.

Osman Hadžikić rođen je 12. marta 1996. godine u Klosterneuburgu, Austrija. Prve fudbalske korake je napravio u omladinskom pogonu SV Schwechat, da bi omladinski staž nastavio u FK Austria iz Beča, u kojem će i započeti profesionalnu fudbalsku karijeru.

Nakon perioda provedenog u glavnom gradu Austrije, karijeru nastavlja u švicarskoj u redovima tamošnjeg superligaša FC Zürich, iz kojeg odlazi na jednogodišnju posudbu u hrvatski NK Inter iz Zaprešića, da bi se u ljeto 2020. godine vratio u Austriju postavši članom FC Admira Wacker Mödling. Vrijedi istaknuti i to da je u svojoj internacionalnoj karijeri nastupao i za omladinske U19 i U21 selekcije reprezentacije Austrije ubilježivši ukupno 10 nastupa, kao i da se sredinom ove godine našao na proširenom spisku tadašnjeg selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruka Hadžibegića.

Dres mostarskih Rođenih oblači u januaru 2023. godine, da bi od tada ukupno 31 navrata stajao na golu Rođenih, te 14 puta uspijevao sačuvati svoju mrežu netaknutom.

U tekućoj sezoni Osman Hadžikić je u 17 odigranih utakmica osam puta sačuvao gol Rođenih, te sa tom statistikom predvodi drugu najbolju odbranu Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je do sada primila tek 15 golova.

Produženje vjernosti Hadžikića dresu Rođenih dolazi u trenutku kada naši momci postižu odlične rezultate i zauzimaju mjesto u vrhu premijerligaške tabele i zasigurno će mnogo značiti ekipi pred nastavak sezone na proljeće. Osim toga našem treneru specijalisti Adnanu Dizdareviću omogućiti će kontinuitet rada sa ovim kvalitetnim golmanom što sigurno može polučiti njegovim još kvalitetnijim partijama na golu Rođenih.

Našem Osmanu čestitamo na produženju ugovora, te želimo puno dobrog zdravlja, sportske sreće i kvalitetnih odbrana u narednom periodu.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *