FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost Klubu produžio Omar Pršeš, koji će ga za crveni dres vezati do 30. juna 2026. godine.

U prisustvu članova Upravnog odbora FK Velež Adnana Frenje i Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetosmogodišnjeg Tuzlaka za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.

Omar Pršes rođen je 07.05.1995. godine u Tuzli. Prve fudbalske korake napravio je u tuzlanskoj Slobodi, da bi kasnije igrao za Olimpik i Zvijezdu iz Gradačca, a redove fudbalskog kluba Velež pojačao je u januaru 2020. godine.

Ovaj vrijedni kreativni igrač veznog reda dres Rođenih nosio je u 120 utakmica u kojima je postigao 3 gola, pritom upisavši i 11 uspješnih asistencija. Svim našim navijačima posebno će u pamćenju ostati njegov fantastičan pogotak na stadionu Grbavica u utakmici u kojoj su Rođeni savladali grčki AEK.

Produženje ugovora sa Omarom Pršešom dolazi u trenutku kada naš tim očekuju važne utakmice do kraja ove kalendarske godine, ali predstavlja značajan korak u sklapanju igračke križaljke Rođenih koji će na proljeće pokušati izboriti nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Čestitamo Omare!


Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
17 Novembra, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *