FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Klemen Šturm od danas službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetosmogodišnjeg igrača defanzivnog reda vezati za Rođene do kraja sezone 2023/24.

Klemen Šturm rođen je 27. juna 1994. godine u Sloveniji. Ponikao je u NK Triglav u kojem je prošao sve omladinske selekcije, da bi se kasnije priključio i prvom timu. Za NK Triglav je odigrao ukupno 112 utakmica kroz četiri sezone. Potom, prelazi u NK Krško u kojem se zadržava dvije sezone. Najzapaženije rezultate ostvaruje u NŠ Mura, sa kojom je bio prvak u sezoni 2020/21. i osvajač Kupa Slovenije 2020 godine. Nakon odlične četiri sezone u Muri, prelazi u izraelski Hapoel Hadera, te nakon ovog kluba oblači dres mostarskih Crvenih.

Važno je napomenuti da je nastupao i za omladinske U16, U17 i U19, te B selekciju fudbalske reprezentacije Slovenije.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Dobrodošel, Klemen!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
23 Juna, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *