FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da će Giorgi Guliashvili ostati u redovima Rođenih do kraja takmičarske sezone 2023/2024.

Ugovorom o posudbi izmedju Fudbalskog kluba Velež i Fudbalskog kluba Sarajevo definisana je klauzula prema kojoj je FK Sarajevo imao pravo istu aktivirati te zatražiti da se Guliashvili vrati u redove “Bordo kluba” po okončanju polusezone. Jučerašnjim dogovorom dvaju klubova definisano je da pomenuta klauzula neće biti aktivirana, te da će ovaj ofanzivni krilni fudbaler ostati u redovima mostarskih Crvenih do kraja takmičarske sezone.

Giorgi Guliashvili rođen je 05. septembra 2001. godine u gruzijskom gradu Tiflis. Prve fudbalske korake je napravio u Saburtalo fudbalskoj akademiji, gdje je i debitovao za prvi tim za koji je odigrao 95 utakmica. Nakon dobrih igara, početkom 2023. godine potpisuje za Fudbalski klub Sarajevo.
Pored uspješne klupske karijere, nastupao je i za omladinske kategorije svoje zemlje, za koje je upisao ukupno 60 nastupa i postigao 25 golova.

Dres mostarskih Rođenih oblači u augustu 2023. godine gdje je u do sada odigranih 15 utakmica postigao 5 golova te upisao dvije asistencije. Postebno se istakao u mostarskom gradskom derbiju, na kojem je sa svoja dva postignuta pogotka “srušio” gradskog rivala u visokoj pobjedi Rođenih rezultatom 3:0.

Produženje posudbe Guliashvilija dolazi u trenutku i zasigurno će puno značiti šefu struke Rođenih Deanu Klafuriću pri sklapanju “igračke kružaljke” pred nastavak sezone u kojoj će Rođeni na dva fronta nastaviti borbu za mjesto koje će im naredne sezone obezbijediti učešće u evropskim takmičenjima.

Našem Gigiju čestitamo što je ostao dijelom Crvene porodice i radujemo se nastavku njegovih dobrih igara i u narednoj godini.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
24 Decembra, 2023
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *