FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa Elvirom Muminovićem, Yaroslavom Oreshkevichem i Stefanom Vukčevićem.

U profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, uvažavajući njihove interese, ali i interese Fudbalskog kluba Velež, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, kao razvoj njihovih fudbalskih karijera, donesen je zajednički zaključak u vidu realizacije sporazumnog prekida saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerima.

Elvir Muminović rođen je 02. marta 2001. godine u gradu Aigle u Švicarskoj. Fudbalsku karijeru započeo je u redovima FC Sion, gdje je i prošao omladinske selekcije, da bi dres Fudbalskog kluba Velež obukao na ljeto 2022. godine.
Neugodna povreda koju je zadobio u samoj završnici pripremnog perioda primorala je ovog odbrambenog igrača da duži vremenski period odsustvuje sa terena, nakon čega nije uspio u potpunosti povratiti takmičarsku formu i nametnuti se trenerima prvog tima Rođenih. Za 1,5 godinu provedenu u crvenom dresu ubilježio tek šest nastupa.

Yaroslav Oreshkevich rođen je 8. septembra 2000. godine u Brestu, Bjelorusija. Karijeru je počeo u mladim kategorijama Dynama iz Bresta, da bi potom igrao za Rukh, te BATE Borisov, a dres Rođenih obukao je u julu 2023. godine.
Dolazak u Mostar bilo je prvo internacionalno iskustvo za dvadesettrogodišnjeg Bjelorusa, ali se za kratko vrijeme svog boravka u gradu na Neretvi nije uspio nametnuti i izboriti se za minutažu u prvom timu Rođenih, pa je korak ka sporazumnom prekidu saradnje predstavljao logičan slijed događaja u karijeri ovog mladog bočnog fudbalera.

Crnogorski internacionalac, Stefan Vukčević, rođen je 11. aprila 1997. godine u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici. Omladinsku karijeru proveo je u redovima Fudbalskog kluba ZETA iz Golubovaca, da bi ga fudbalski put odveo preko azerbejdžanskog FK Qabala, pa sve do Kipra gdje je branio boje Enosis Neon Paralimniou.
U redove mostarskih Crvenih dolazi sredinom 2023. godine. Debi u dresu Veleža upisao je u prvom ovosezonskom premijerligaškom kolu i visokoj pobjedi Rođenih nad Zvijezdom 09. Nedugo potom zadobio je neugodnu povredu, koja ga je zasigurno izbacila iz “ritma”, nakon koje nije uspjevao povratiti poziciju prvotimca i nametnuti se u konkurenciji svojih kolega.

Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje svojim dosadašnjim fudbalerima na profesionalnom pristupu i doprinosu ostvarenim rezultatima, te im upućuje najljepše želje u nastavku njihovih fudbalskih karijera.

Hvala vam momci i sretno!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
22 Decembra, 2023
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *