FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je dogovorena posudba kojom će naš Azur Mahmić do kraja takmičarske sezone provesti u redovima FK Željezničar iz Sarajevo.

Azur Mahmić rođen je 06. maja 2003. godine u Zenici. Svoju fudbalsku karijeru započeo je u omladinskim kategorijama NK Čelik, nakon čega prelazi u redove FK Mladost Doboj Kakanj. Svojim kvalitetnim partijama skrenuo je pažnju skauta slovenačke NS Mura u čije redove prelazi na ljeto 2021. godine, gdje međutim nije imao priliku da ubilježi značajniju minutažu, te se odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu i pojačati redove konjičkog Igmana.

Članom Fudbalskog kluba Velež postaje u junu 2023. godine i od tada je u dresu Rođenih upisao 8 nastupa. Neugodna povreda, ovog je reprezentativca mlađih kategorija Bosne i Hercegovine, zasigurno spriječila da upiše još više minuta i pruži kvalitetnije partije u dresu mostarskih Rođenih.

Posudba u FK Željezničar predstavlja savršenu priliku za našeg korpulentnog mladog defanzivca da upiše vrijedne minute, stekne dodatno iskustvo, te još i više usavrši svoje nesporno fudbalsko znanje, kako bi se u crveni dres vratio bolji i spremniji nego ikada.

Sretno Azure!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *